Pääministeri Antti Rinne (sd) arvioi kansainväliselle medialle, että Britannian EU-eron eli brexitin toteutuminen ilman sopimusta ”vaikuttaa aika selvältä”. Britannia on eroamassa EU:sta lokakuun 31. päivänä.

Suomi toimii tällä hetkellä EU:n puheenjohtajamaana ja Rinne piti aiemmin perjantaiaamuna tiedotustilaisuuden Helsingissä yhdessä EU-parlamentin puhemiehen David Sassolin kanssa.

”Tilanne Britanniassa on hyvin sekava tällä hetkellä, emmekä tiedä, mitä siellä on tapahtumassa. Nyt vaikuttaa aika selvältä, että emme ole saamassa brexitiä sopimuksen kautta”, Rinne sanoo uutistoimisto Reutersin ja tanskalaisen uutistoimisto Ritzaun mukaan.

Perjantai-iltapäivällä Britannian pääministeri Boris Johnson painotti brittimedialle, että hän saa brexit-sopimuksen tehtyä vielä lokakuun aikana. Johnson sanoo, että Britannian on pakko saada brexit aikaiseksi lokakuussa.

”Minä lähden Brysseliin. Minä saan diilin”, hän sanoo muun muassa ITV:n ja Financial Timesin mukaan.

Aamun tiedotustilaisuudessa Helsingissä Suomen pääministeri Rinne painotti, että EU ei ryhdy enää neuvottelemaan brexit-sopimusta uudestaan.

”Emme avaa tätä sopimusta, jonka olemme neuvotelleet Britannian ja Euroopan unionin välillä.”

LUE MYÖS: Britannia luovuttaa äänensä Suomelle – Nyt alkoi irvailu brexit-sloganista