Sanna Marinin valinta sdp:n pääministeriehdokkaaksi ei yllättänyt puheenjohtaja Antti Rinnettä.

Uusi Suomi kysyi Rinteeltä heti puoluevaltuuston valinnan selvittyä, oliko tulos yllätys.

”Ei”, hän vastasi.

Oliko etukäteen laskettu näin?

”En kommentoi”, Rinne sanoi.

Sanna Marin voitti pääministeriehdokkaan vaalissa Antti Lindtmanin äänin 32-29. Eduskunta valitsee uuden pääministerin tämän hetkisten arvioiden mukaan tiistaina.

”Aivan ensimmäiseksi pitää ottaa hallituspuolueet koolle ja käydä läpi hallitusohjelma”, Marin linjasi heti valintansa jälkeen pitämässään lyhyessä tiedotustilaisuudessa.

Lue lisää:

Antti Rinne on toistaiseksi ollut varsin vaitonainen omasta jatkostaan. Hän ei ole ottanut kantaa esimerkiksi siihen, onko hänen nimensä mukana myöhemmin sunnuntaina julkistettavalla sdp:n ministerilistalla.

”Olen kansanedustajana tämän kauden ja sdp:n puheenjohtajana ensi kesään asti, muuta en osaa tällä hetkellä kommentoida”, hän sanoi aikaisemmin päivää Uudelle Suomelle.

Poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen arvioi Rinteen kommenttien viittaavan siihen, että askeleet on suunniteltu tarkkaan. Hän ennakoi, että Rinne saattaisi jatkaa uraansa eduskunnan varapuhemiehenä tai eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

”Auki liikenneministerin ja kunta- ja omistajaohjausministerin salkut. Jos sdp nimittäisi ministeriksi Tuula Haataisen, olisi se vinkki siitä, että Antti Rinne nousemassa eduskunnan varapuhemieheksi. os taas (Antti) Lindtman nousisi valtioneuvostoon, Rinne voisi ottaa siitä vapautuvan ek-ryhmän johtajan nuijan. Rinne kommentoi, että Marinin valinta ei ollut yllätys, joten askeleet lienee suunniteltu tarkkaan”, Ronkainen pohtii Twitterissä.

Lue myös: