Hallituspuolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat päättivät poliittista tilannetta käsitelleen kokouksensa hieman ennen puoltayötä sunnuntaina. Valtioneuvosto julkaisi hyvin niukkasanaisen tiedotteen Twitterissä.

Medialle hallituksesta ei herunut kommentteja tai muitakaan tietoja tilanteesta. Kokouksessa puitiin Posti-sotkua ja pääministeri Antti Rinteen (sd) asemaa sekä valmistauduttiin tämänviikkoiseen opposition välikysymykseen eduskunnassa.

Suurimpien tiedotusvälineiden edustajat päivystivät sunnuntaina aluksi Kesärannassa, jossa kerrottiin kokouksen alkavan noin kello 20:30. Kesärannassa oli kuitenkin aivan hiljaista, mikä herätti ihmetystä median keskuudessa.

Uusi Suomi kertoi sunnuntaina, että kokous kyllä järjestetään, mutta paikka ei olekaan Kesäranta. Useat tiedotusvälineet kertoivat ennen iltakymmentä sunnuntai-iltana, että todennäköisesti kokous järjestetään Valtioneuvoston linnassa, jossa palavat valot pääministerin huoneessa. Hallituksen ”katoaminen” herätti hilpeyttä sosiaalisessa mediassa.

Valtioneuvon linna paljastui lopullisesti kokouksen pitopaikaksi, kun ministerien autot poistuivat sieltä vähän ennen puoltayötä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoi Twitterissä osallistuneensa kokoukseen etänä Kajaanista.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) erosi tehtävästään perjantaina. Posti-sotkussa kysymykseksi on noussut se, että Paateron ja Rinteen lausunnot Postista ovat olleet ristiriitaisia keskenään. Postissa puhkesi kova työriita, kun valtionyhtiö siirsi 700 pakettilajittelijaa ehdoiltaan heikomman työehtosopimuksen piiriin. Työriita saatiin ratkaistua, mutta poliittinen kuohunta jatkui.

Rinne sanoi eduskunnassa Paateron ilmoittaneen Postin hallitukselle, että työntekijöiden siirto ehdoiltaan heikompaan työehtosopimukseen ei käy hallitukselle. Tämä lausunto on nyt joutunut suurennuslasin alle. Sekä hallituskumppanit keskusta että vihreät ovat vaatineet pääministeri Rinteeltä selvitystä Postiin liittyvistä tapahtumista.

LUE MYÖS:

Antti Rinteen asema syynissä – Halla-aho ja Orpo lisäävät löylyä, ex-puoluesihteeri Jungner pohtii jo seuraajaa

Mika Lintilä liittokierroksesta: ”Valssi lähti väärään tahtiin liikkeelle” – suositus ”metrin kepistä” kaikille poliitikoille