Mitalia ei tullut Suomeen yleisurheilun EM-kisoissa torstaina, mutta hyviä suomalaissuorituksia nähtiin. Antti Ruuskanen sijoittui keihäsfinaalissa kuudenneksi ja Topi Raitanen 3000 metrin esteiden finaalissa kahdeksanneksi.

Ruuskanen heitti finaalissa 81,70 ja pääsi aika lähelle kauden parastaan. Kuutostilaan Ruuskanen vaikutti olevan varsin tyytyväinen. Olkapäävammasta toipuminen oli vienyt aikaa ja finaalipaikkaa sekä hyvää sijoitusta voikin pitää torjuntavoittona.

Ruuskanen ilmoitti myös jatkavansa uraansa. Ensi vuonna ohjelmassa ovat MM-kisat Qatarissa ja vuotta myöhemmin järjestetään EM-kisat sekä myös Tokion olympiakisat.

Saksalainen olympiavoittaja Thomas Röhler vei odotetusti voiton heitettyään 89,47. Saksan Andreas Hofmann otti hopeaa ja pronssin saavutti Viron Magnus Kirt.

Estefinaalissa Raitanen juoksi taktisesti fiksusti ja pystyi saavuttamaan kahdeksannen tilan ajalla 8.40,11. Sijoitus ylitti odotukset.

Raitanen, 22, oli arvokisoissa mukana ensimmäistä kertaa. Seuraavana haasteenaan hänellä on saavuttaa paikka ensi vuonna Qatarin MM-kisoihin.

Voittaja ei estefinaalissa yllättänyt ketään. Ranskan Mahiedine Mekhissi-Benabbad oli ylivoimainen.

Neljä vuotta sitten Mekhissi riisui loppusuoralla paitansa ja hänet hylättiin, mikä herätti keskustelua Euroopan yleisurheilupomojen terveen järjen tasosta. Nyt paita pysyi päällä ja mies saanee pitää kultamitalinsa.

Nooralotta Neziri jäi 100 merin aitojen finaalista hämmästyttävällä 0,004 sekunnin marginaalilla. Nezirin aika 12,94 oli sama kuin Puolan Karolina Koleczekilla, joten finaalipaikka jouduttiin ratkaisemaan formulakisoista tutummalla aikaerolla.

Nezirin ei tarvitse hävetä. Yhdeksäs tila on EM-kisoissa hieno tulos ja tuhannesosat ovat tuhannesosia, kuten Juha Mietokin tietää.

Reetta Hurske jäi hänkin välieriin. Hurskeen aika välierissä oli 13,20.