Noormarkussa saa tänään ensi-iltansa uusi kotimainen ooppera Vierivä kivi. Oopperan on säveltänyt Kimmo Hakola. Libretto on kirjailija Antti Tuurin käsialaa. Pääosan esittää Sauli Tiilikainen ja Pori sinfoniettaa johtaa Juha Nikkola. Muissa rooleissa kuullaan muun muassa Tuomas Katajalaa ja Aki Alamikkotervoa.

Ooppera kertoo Ahlström-yhtiön perustajan Antti Ahlströmin (1827-1896) elämästä ympäristössä, jossa päähenkilö eli ja vaikutti ja jossa hänen perustamansa yhtiön pääkonttori on edelleen samaten kuin vuonna 1939 valmistunut Villa Mairea, jonka Alvar Aalto piirsi Ahlströmin suvun Maire Gullichsenille.

Oopperatyöryhmässä on mukana yksi Ahlströmin jälkeläisistä: taidemaalari Alvar Gullichsen vastaa oopperan visuaalisesta ilmeestä. Oopperan ohjaa Arn-Henrik Blomqvist.

Ooppera esitetään Noormarkun ruukkialueen keskelle pystytetyssä 550-paikkaisessa huvilateltassa. Ooppera kuuluu alkavan Pori Jazzin ohjelmistoon. Oopperasta on kaiken kaikkiaan vain viisi esitystä, viimeinen 17. heinäkuuta.