Applen toinen perustaja Steve Wozniak, 69, uskoi aiemmin vakaasti autonomisten autojen tulemiseen. Wozniak elätteli toiveita, että Apple pystyisi kehittämään sellaisen.

Nyt Wozniak sanoo, että tieliikenteessä on yksinkertaisesti liikaa ennalta arvaamattomia tilanteita itseajavalle autolle.

LUE MYÖS:

”Olen luopunut 5. tason (täysi automaatio) autonomisen ajamisen ideasta. Olen todellakin luovuttanut”, Wozniak sanoi J.D. Powerin seminaarissa Las Vegasissa viime viikolla, kertoo Automotive News Europe.

LUE MYÖS:

Wozniakin mielestä tekniikka toimii parhaiten ihmiskuljettajan apurina, ”turvaverkkona”.

Wozniakin mukaan autonominen auto voisi toimia, jos sille tarkoitetut tietyt tieosuudet olisi kartoitettu hyvin, niillä ei olisi mitään ylimääräistä tavaraa eikä tapahtuisi mitään normaalista poikkeavaa, eikä tehtäisi esimerkiksi tietöitä.

”Olemme harhauttaneet ihmisiä ajattelemaan, että auto toimisi kuten ihmisen aivot. Niin että se pystyisi keksimään uusia asioita tyyliin: ’Tämä on jotakin, mitä en ole ennen nähnyt, mutta tiedän mitä tapahtuu, ja tiedän, kuinka selviän tilanteesta’”, sanaili Wozniak.

Toisaalta Wozniak sanoi, että hänen ja hänen vaimonsa kokemus Lyftin autonomisen auton kyydistä Las Vegasissa oli positiivinen. Tosin autossa on myös ihmiskuljettaja varmistukseksi.

”Se toimi hyvin. Tunsimme olomme turvalliseksi ja mukavaksi.”

LUE MYÖS: