Apteekkariliiton edustajan Sirpa Peuran kommentit Suomi Areenan eilisessä apteekkikeskustelussa leviävät sosiaalisessa mediassa. Peuralla oli keskustelussa esillä sateenvarjo, koska hän ennakoi, että kansanedustaja Antero Vartialta (vihr.) tulisi ”sitä itseään”.

– Kakkaa on lentänyt Anteron suusta. Hän on tyypillinen nuori mies, joka on hakenut ehkä Buranaa ja muutaman Viagra-paketin apteekista, en tiedä, Peura kommentoi Iltalehdelle keskustelun jälkeen.

Peuran hyökkäys apteekkialan vapauttamista ajavaa Vartiaa kohtaan oli kovasanainen myös Uuden Suomen suorassa Facebook-lähetyksessä.

Apteekkariliitto on pyytänyt Twitterissä anteeksi tapausta.

Lue lisää: ”Populistipoliitikko, kieltäydyt ymmärtämästä” – Näin Antero Vartia vastaa apteekkarin ryöpytykseen

Vartian bisneskumppani, näyttelijä Jasper Pääkkönen kommentoi tapausta Facebookissa:

– Jos vastaavassa asemassa oleva keski-ikäinen ukko olisi lausunut kolmekymppisestä naispoliitikosta malliin "mimmi puhuu pehmosia, tyypillinen tyttönen joka on hakenut ehkä parasetamolia ja muutamat katumuspillerit apteekista" niin eroamaan joutuisi tehtävästään. Jokainen, joka katsoo uutisen yhteydessä olevan videon lienee samaa mieltä: nyt alitettiin rima ja komiasti! Hyvän henkilön ovat apteekkarit valinneet ajamaan asiaansa, Pääkkönen kirjoittaa.

Viestintäalalla nykyisin työskentelevä ex-poliitikko Mikael Jungner pitää tapausta Suomi Areenan historian surkeimpana esityksenä. Peuralle on jo myönnetty myös Päivän byrokraatin palkinto.

Lue myös: Professori tutki luvut: ”Suurin osa apteekkareista kuuluu parhaiten ansaitsevan 1% joukkoon”