Egyptiläinen Magazine of Egypt luo marraskuun numerossaan Suomesta kuvan muslimien taivaana. Pitkän feature-artikkelin perusviesti on, että monessa muussa Euroopan maassa egyptiläiset saattavat kohdata rasismia tai islamkammoa, mutta Suomessa muslimit otetaan avosylin vastaan.

Lehti kertoo Suomen erottuvan eurooppalaisista maista suvaitsevaisuudellaan etnisiä ja uskonnollisia vähemmistöjä kohtaan. Tästä kiitetään hallituksen selkeää ja tarkasti toimeenpantuja tasa-arvolakeja sekä ihmisten perusluonnetta, jota kuvataan uteliaaksi ja ystävälliseksi.

Lehti on haastatellut useita Suomessa asuvia muslimeita, jotka kaikki kertovat Suomesta todella positiivisia esimerkkejä.

- Kaikki muut Euroopan maat vetivät ovet kiinni nenämme edessä, ja ollakseni rehellinen, yritimme asua eräässä arabimaassa eikä meitä kohdeltu kovin hyvin, Irakin poliittista tilannetta Suomeen paennut 42-vuotias Kawther Mohamed kertoo.

- Seitsemän vuoden aikana en ole kokenut yhtään ahdistelua tai syrjintää missään tapauksessa tai missään muodossa, 25-vuotias kurdinainen Tara Ahmed kertoo.

Suomalaista oikeuslaitosta kehuu puolestaan 60-vuotias egyptiläinen liikemies, Fathy Khadr.

- Syyttäjä haastoi suomalaisen henkilön oikeuteen, koska hänen kirjoituksensa loukkaavat islamia. Miestä ei haastanut arabi, muslimi tai lähi-idästä kotoisin oleva henkilö - hänet haastoi suomalainen viranomainen. Tämä on hämmästyttävää, Khadr kehuu Jussi Halla-ahon blogista nousseeseen oikeustapaukseen viitaten.

Muslimeille ongelmallisina maina nostetaan esiin Ranska ja Italia, joissa muslimipopulaatio on paljon suurempi kuin Suomessa.

Lehti ylistää Suomen veronmaksajien maahanmuuttajille tarjoamia sosiaalietuja. Suomi tarjoaa maahanmuuttajille ilmaiseksi kielikurssit, asumisen, terveydenhuollon perheille ja koulutuksen lapsille. Tämän lisäksi aikuiset saavat 367 euroa käyttörahaa kuukaudessa, kunnes he saavat töitä ja alkavat itse tienata.

Ulkoministeriön huomautetaan katsovan maahanmuuttajat tarpeellisiksi, ei taakaksi yhteiskunnalle.

Jutun lopussa egyptiläislehden lukijat toivotetaan tervetulleiksi Suomeen suomeksi. Otsikkoon tosin on livahtanut pieni kirjoitusvirhe: "Tervetuloa Sumomeen!"