Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen (kok) pyytää Veikkaukselta neuvostolle selvitystä yhtiön pois vedetystä mainoskampanjasta. Heinonen pitää valitettavana Veikkauksen radiomainonnassa ja aiemmin Kenon mainonnassa tapahtuneita virheitä.

Valtion rahapeliyhtiö Veikkaus veti viikonloppuna pois radiomainoksensa, jota on pidetty yhtiön mainostamisen rajoja koettelevana. Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero kertoi Uudelle Suomelle , että hän aikoo puhua Veikkauksen kanssa yhtiön mainonnasta. Veikkaus itse käy läpi toimintaansa ja on keskeyttänyt osan mainonnastaan .

LUE MYÖS: Ministeri: Mainonnasta puhutaan Veikkauksen kanssa – Laki uudistettava

Heinonen kertoo, että hän on pyytänyt Veikkaukselta hallintoneuvostolle perusteellisen selvityksen radiomainoksesta.

”Syytä saada selvitys miten näin pääsi käymään ja miten tällaiset estetään jatkossa omavalvonnalla ilman valppaiden ihmisten huomioita”, Heinonen kirjoittaa Twitterissä kiittäen samalla ex-kansanedustaja Tiina Elovaaraa (sin), jonka huomio sai Veikkauksen reagoimaan asiassa.

Yhtiön johto on luvannut antaa selvityksen ja kertoi toimenpiteistään seuraavassa hallintoneuvoston kokouksessa, Heinonen kertoo tiedotteessaan.

Heinonen linjaa, että Veikkauksen tulee noudattaa voimassa olevaa lakia tarkasti, ”mieluummin ylitarkasti kuin rajoja koetellen”.

”Veikkauksen mainonnan on oltava jopa [laissa] vaadittua vastuullisempaa”, Heinonen linjaa.

”Harmaalle alueelle ei pidä mennä mainonnassa eikä muussakaan. Radiomainoksen tai aiemman Keno-mainoksen kaltaisia virheitä ei saa jatkossa tapahtua ja tämä pitää varmistaa yhtiön omalla ennakkovalvonnalla nykyistä paremmin.”

Heinonen sanoo tällaisten tapausten ”vesittävän pahasti hyvää työtä mitä vastuullisen pelaamisen eteen on uuden yhtiön aikana tehty”.

”Aiemmin jo Peluurin rahoitus nostettiin yli kaksinkertaiseksi miljoonaa euroon vuositasolla ja mm. kolikkoautomaattien pakollinen tunnistautuminen on jo päätetty toteuttaa. Lisätoimenpiteitä on syytä arvioida alkaneella kaudella ja katsoa onko tarpeen myös arpajaislakia tämän osalta tarkastella”, Heinonen sanoo.

Hän korostaa kuitenkin, että Veikkauksen asemaa tarkasteltaessa pitää huomioon ottaa kokonaisuus ja se, että ”omalla peliyhtiöllä on tärkeä rooli monen toiminnon rahoittamisessa liikunnasta ja urheilusta kulttuuriin ja sosiaali- ja terveyspuolen toimijoihin”.

”Veikkauksen pitää olla vastuullisessa pelaamisessa suunnannäyttäjä myös tulevaisuudessa ja tämä tarkoittaa niin itse pelejä ja pelaamista kuin myös yhtiön mainontaa ja kaikkea toimintaa.”

LUE MYÖS: Veikkaus ajaa mainontaa alas pikavauhtia – ”Olemme tehneet virheitä”