Sinisten kansanedustaja Ari Jalonen pyrkii kolmannelle kaudelle eduskuntaan sitoutumattomana kokoomuksen ja rkp:n yhteiseltä Kasitien vaalilistalta.

Vaaliyhteistyön vuoksi Jalonen eroaa sinisestä tulevaisuudesta mutta jatkaa yhä puolueen eduskuntaryhmässä. Jos Jalonen kuitenkin tulee valituksi eduskuntaan, liittyy hän kokoomuksen eduskuntaryhmään – ainakin aluksi.

Sinisten lähettämässä tiedotteessa Jalonen toteaa aikovansa vaalien jälkeen erota kokoomuksen ryhmästä ja liittyä sinisiin.

”Jos tulen valituksi, on selvä, että siirryn lopulta Siniseen eduskuntaryhmään. Tämä on äänestäjien kuluttajansuojan kannaltakin olennainen tieto”, Jalonen kertoo sinisten tiedotteessa.

Kokoomuksen lähettämässä tiedotteessa Jalonen korostaa, että kyse ei ole loikkauksesta, vaan hän on eduskuntavaaleissa ehdolla sitoutumattomana kokoomuksen ja rkp:n yhteislistalla.

Iltalehti yritti saada selkoa, minkä puolueen kansanedustaja Jalosesta lopulta tulee.

”Se on ihan selvä juttu, että aloitan kokoomuksen eduskuntaryhmässä. Meillä on yhdessä selkeästi sovitut asiat, ja sovitusta pidetään kiinni”, Jalonen sanoo IL:lle.

Sinisiin siirtymistä myöhemmin Jalonen ei kuitenkaan vahvista tai kommentoi mitenkään.

”Nyt on olennaista se, että olen sitoutumattomana kokoomuksen listoilla ja aloitan kokoomuksen eduskuntaryhmässä sitoutumattomana”, Jalonen vastaa.

”Olen nyt ihan täysipainoisesti sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmässä, ihan täysipainoisesti jatkan niin kuin tähänkin asti. Asiasta voi joku tehdä johtopäätöksiä”, hän toteaa IL:lle.

Facebook-päivityksessään Jalonen myöntää, että kyse on ”varsin poikkeuksellisesta ja luovasta liitosta”.

”Politiikka on mahdollisuuksien taidetta”, Jalonen toteaa Facebookissa.