Arvostettu geopolitiikan asiantuntija, ajatuspaja Eurasia Groupin perustaja ja New Yorkin yliopiston professori Ian Bremmer sanoo, että Yhdysvaltojen tulisi pyytää Suomelta anteeksi tapahtumia Sauli Niinistön ja Donald Trumpin tapaamisen aikana.

”Minusta tuntuu, että olemme anteeksipyynnön velkaa Suomelle”, Bremmer kommentoi Twitterissä.

Hän kommentoi aikaisemmin Twitterissä, että ”ei ole helppoa olla Suomi”.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n entinen johtaja John O. Brennan puolestaan sanoo, että Niinistön ja Trumpin yhteisen lehdistötilaisuuden keskiviikkona osoittaneen, että Trump on ”kansallinen häpeä” Yhydsvalloille.

”Tiedotustilaisuus näyttää, kuinka Donald Trump on kansallinen häpeä, joka ansaitsee virkarikossyytteen, tuomion ja viraltapanon”, hän kirjoittaa Twitterissä.

(Juttu jatkuu tviitin alla.)

Kohutussa lehdistötilaisuudessa Sauli Niinistö joutui seuraamaan vierestä, kun Trump yltyi 15 minuutin monologiin virkarikossyytteestä, toimintansa ilmiantajasta sekä mediasta. Muun muassa republikaanipuolueen strategisti, mediakonsultti Rick Wilson arvioi Trumpin pelästyttäneen Niinistön.

Presidentti Niinistö herätti omalla puheenvuorollaan kuitenkin maailmanlaajuisia reaktioita sanottuaan heti alkuvaiheessa presidentti Trumpille painokkaasti, että ”Herra presidentti, teillä on täällä hieno demokratia. Säilyttäkää se”.

LUE LISÄÄ: