Kouvolassa kadonnutta aseistautunutta varusmiestä etsitään yhä Vekaranjärven maastosta. Nuori mies katosi eilen iltapäivällä alkaneessa ampumasuunnistuskilpailussa.

Etsintöjä on yöllä jatkettu suunnistusreitin alueella, jossa on esimerkiksi mäkiä, suota ja lampia. Armeijan lisäksi myös poliisi osallistuu etsintöihin. Etsijöiden määrää on tarkoitus lisätä aamun valjettua, jos kadonnut ei sitä ennen löydy.

Helikopteria ei kuitenkaan ole käytetty muun muassa huonon sään vuoksi. Lisäksi alueella kasvava tiheä mänty- ja kuusimetsä vaikeuttaa etsintää, koska esimerkiksi lämpökamera ei välttämättä havaitsisi ihmistä puiden seasta.

Varusmiehellä oli kadotessaan mukanaan rynnäkkökivääri ja pieni määrä kovia ampumatarvikkeita. Karjalan Prikaatin mukaan lähistön asukkailla ei ole syytä huoleen. Kadonneen omaisille on ilmoitettu tapahtuneesta.

Esikuntapäällikkö Reima Helmisen mukaan kadonneen varusmiehen palveluhistoria on moitteeton. Hän aloitti asepalveluksensa kesäkuussa panssarivaunukoulutuksessa.