Valvira on keskeyttänyt Attendon toiminnan Utajärvellä toimivassa Attendo Kirkkopuisto -hoivakodissa. Hoivakodin toiminta siirtyy Oulunkaaren kuntayhtymän käsiin, tiedottaa Attendo.

Kaikkien 24 asukkaan arki Kirkkopuistossa jatkuu Attendon mukaan häiriöttä. Attendo vuokraa koko henkilöstön Oulunkaaren kuntayhtymän käyttöön ja jää tuottamaan ateria- ja tukipalveluja toistaiseksi.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avi) ja Valviran yhteiselle ilmoittamattomalla tarkastuskäynnillä havaittiin useita asiakasturvallisuuden vaarantumiseen liittyviä seikkoja helmikuun alussa. Tarkastus tehtiin, kun aville tuli tammikuussa yhteydenotto, jossa viitattiin ”vakavaan asiakasturvallisuuden vaarantumiseen”.

”Havainnot liittyivät muun muassa lääkehoidon epäasianmukaisuuteen, omavalvontaan, asiakkaiden hoito- ja palvelusuunnitelmien päivittämiseen, asiakkaiden terveydenhuollon palvelujen järjestämiseen, yövuoron henkilöstön riittävyyteen suhteessa asiakkaiden palvelutarpeisiin sekä henkilökunnan tehtäviin”, Pohjois-Suomen avi toteaa.

LUE MYÖS: ”Suomen valtio teki hoitajapulan ihan itse” – 72 000 ihmisen reservi nousi esiin Ylellä

Kun eilen torstaina tehdyllä uudella tarkastuskäynnillä havaittiin yhä asiakasturvallisuutta vaarantavia puutteita, päätti Valvira keskeyttää Attendon toiminnan hoivakodissa.

Kuntayhtymä Oulunkaari vastaa toiminnan johtamisesta toistaiseksi.

Attendo on saanut Valviran valvontapäätöksen ja tekee nyt huolellisen sisäisen selvityksen. Sen jälkeen Attendo antaa vastineen Valviralle.

Yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä viranomaistahojen kanssa asioiden kuntoon saattamiseksi ja yrittää palauttaa toiminnan Attendolle kevään kuluessa.

LUE MYÖS:

Juha Sipilä väläyttää: Osakeyhtiö väärä yhtiömuoto hoiva-alalla – ”Kuinka paljon sitä voittoa tehdään ja mikä on se järjestys?”

Viranomaisten paperit paljastavat Esperi Caresta yhä erikoisempia piirteitä – Sätti tarkastajia: ”Miksi työntekijöitä kuunnellaan, ovat epäluotettavia”

Kokoomuslaisen ylipormestarin tilitys: Oli 60 vuotta vahva markkinatalouden kannattaja – ”Nyt olen vetänyt johtopäätöksen”