Asianajajan ehdollinen tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä seksuaalisesta hyväksikäytöstä pysyi voimassa hovioikeudessa, kertoo lakiasiain uutispalvelu Edilex.

Oulun käräjäoikeus oli tuominnut vastaajan vuoden ja 10 kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja sen ohessa 90 tunnin yhdyskuntapalvelurangaistukseen.

Rovaniemen hovioikeus totesi, että rikosten vakavuus ja teoista ilmenevä vastaajan syyllisyys sinänsä puoltaisivat vankeusrangaistuksen tuomitsemista ehdottomana.

Kun vastaajaa ei ollut kuitenkaan aikaisemmin rikoksista rekisteröity, ei rangaistusta ollut hovioikeuden mielestä aihetta määrätä ehdottomana. Hovioikeus otti huomioon myös sen, että vastaajalle oli ehdollisen vankeusrangaistuksen ohella tuomittu lain sallima enimmäismäärä yhdyskuntapalvelua ja myös ehdollisen vankeuden koeaika oli lähes lain salliman enimmäismäärän pituinen.

Hovioikeuden tuomio on salassa pidettävä asian lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta.

Käräjäoikeus oli velvoittanut vastaajan maksamaan asianomistajalle korvaukseksi kivusta ja särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 600 euroa, kärsimyksestä 6 000 euroa sekä oikeudenkäyntikulut, asianomistajan avustajan palkkion sekä muita kuluja. Hovioikeus ei muuttanut korvausten määriä.