Tämän viikon Markkinaraadissa teemana ovat sijoitussuunnitelmat. Miten sellainen kannattaa tehdä, ja mihin nyt kannattaa sijoittaa 100 000 euroa?

Markkinaraadissa keskustelemassa ovat Ghost Investorin sijoituskouluttaja Sven-Eric Holmström, LähiTapiolan varainhoitaja Maria Östergård Käld ja Aktian varainhoidonjohtaja Perttu Purhonen. Lähetyksen juontaa Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

Suomalaisten rahat makaavat pankkitileillä sen sijaan, että niitä olisi enemmän sijoitettuna osakkeisiin tai rahastoihin. Markkinaraadin osallistujat pitävät tilastoa surullisena asiana.

”Laskin, että keskituotto taisi kymmeneltä vuodelta olla 0,3 prosenttia, ja tuosta verot pois niin voi voi”, Holmström pohtii.

Östergård Käld lisää, ettei korkoa korolle -ilmiö pääse tekemään töitä.

Purhonen arvioi graafien perusteella määräaikaistalletusten osuuden tulevan kasvamaan.

”Vuonna 2012 oli viimeinen hetki, kun korkotaso oli pikkuisen alle sitä tasoa, mitä nyt tänä päivänä, jos puhutaan euriboreista vuoden ja kuukauden jaksolla. Silloinkin inflaatio nosti päätään.”

Kotitalouksilla olisi Holmströmin mukaan hyvät mahdollisuudet saada passiivista tulovirtaa sijoittamalla.

”Vaurastumisen kannalta olisi parempi, jos raha olisi tekemässä töitä meidän puolestamme eikä niin, että tehdään työtä saadaksemme rahaa.”

Hän muistuttaa, että vain 7 000 euron yhteenlasketuilla osake- ja rahastosijoituksilla kuuluu jo omistajakotitalouksien rikkaampaan puolikkaaseen.

Katso kaikki Markkinaraati-lähetykset täältä.

LUE SEURAAVAKSI: