Apollo 14 -lennolla ollut ja kuussa kävellyt astronautti Edgar Mitchell väittää, että ufot ovat ottaneet ihmisiin yhteyttä monta kertaa. Hänen mukaansa hallitukset ovat salailleet totuutta yli 60 vuoden ajan, kertoo Daily Mail.

Mitchell sanoo olleensa tietoinen avaruusolioiden vierailusta maassa jo astronauttiuransa aikana, mutta kertoo NASAn piilottaneen kaiken.

Nyt 77-vuotias astronautti kertoi radiohaastattelussa, että avaruusvirasto on ollut yhteydessä ufoihin ja sen lähteet ovat kertoneet heidän olevan "pieniä ihmisiä, jotka näyttävät meistä oudoilta." Mitchell arvelee avaruusolioiden vastaavan yleistä stereotypiaa kapeavartaloisesta otuksesta, jolla on suuri pää ja isot silmät.

- Olen ollut sotilas- ja tiedustelupiireissä, joissa tiedetään, mitä julkisuuden takana todella tapahtuu. Ja kyllä, täällä on vierailtu. Viimeaikaisista lehtikirjoituksista päätellen, sitä on tapahtunut viime aikoina aika lailla, Mitchell sanoo.

Mitchelliä haastatellut Nic Margerrison kertoo luulleensa, että kyseessä oli jonkinlainen astronauttipila.

- Mutta hän oli aivan tosissaan siitä, että avaruusolioita on ehdottomasti olemassa, eikä sitä voi kiistää, Margerrison sanoo.

Nasan viranomaiset kiistivät nopeasti Mitchellin väitteet avaruusolioiden vierailujen salailusta.

- Nasa ei jäljitä ufoja. Eikä Nasa ole mukana missään salailuoperaatiossa avaruusolioiden olemassaolosta tällä planeetalla, taikka missään muuallakaan universumissa. Mitchell on suuri amerikkalainen, mutta emme jaa hänen näkemyksiään tässä aiheessa, Nasan tiedotteessa kerrottiin.