Asunto-osakeyhtiölain muutos on muun muassa siirtämässä vesihanojen ja vessanpönttöjen korjauksen taloyhtiöltä asunnon omistajalle, kertoo Yle Uutiset.

Isännöitsijät pelkäävät, että asukkaat mieluummin kärsivät esimerkiksi tiputtavasta hanasta kuin korjauttavat sen omaan laskuunsa. Pahimmassa tapauksessa korjaamatta jääneet hanat voivat aiheuttaa vesivahinkoja, joiden korjauskustannukset menevät asunnon omistajan piikkiin.

- Kun lasku työstä jää asukkaan maksettavaksi ja korjaus pitää järjestää itse, tippuvaa hanaa katsellaan ehkä entistä kauemmin. Aktiivisuus korjauksissa ei ole nytkään tarpeeksi nopeaa tai tehokasta, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä Yle Uutisille.

Eduskunnalle keväällä jätetyn lakiesityksen mukaan asunnon omistajan on jatkossa myös ilmoitettava taloyhtiölle tekemistään remonteista. Lakimuutoksessa lisääntyvät myös taloyhtiöiden tehtävät: esimerkiksi yhtiöiden on tiedotettava asumista haittaavista korjauksista asukkaille ja tehtävä pitkän ajan korjaussuunnitelma.