Helsingin kaupunginvaltuusto hylkäsi eilen selvin luvuin kuntalaisaloitteen, jossa esitettiin Malmin lentokentän alueen säilyttämistä. Lentokenttäalueelle on määrä rakentaa asuntoja noin 25 000 ihmiselle. Helsingin kaupunginkanslian mukaan alueen kaavoitus lähtee nyt liikkeelle.

Kuntalaisaloitteen oli allekirjoittanut noin 13 000 helsinkiläistä. Helsingin Sanomien mukaan kyseessä on tähän mennessä eniten allekirjoituksia kerännyt nykymuotoinen kuntalaisaloite.

Useat kansanedustajat ovat ilmaisseet Twitterissä pettymyksensä päätöksen johdosta.

– Häpeän hetki. Valtuusto hylkäämässä kunnan asukkaan aloitteen Malmin lentoaseman säilyttämisestä, kommentoi kokoomuksen Jaana Pelkonen.

Kokoomuksen Timo Heinonen ilmaisee myös pettymystään, etenkin siihen, että myös kokoomuslaisia oli sanomassa ei lentokentän säilyttämiselle.

– Tätä päätöstä joskus kadutaan! Heinonen uskoo.

Hän huomauttaa, että esillä on ollut myös malli, jossa asuntoja olisi rakennettu mutta kenttä olisi säilytetty.

– Helsingin valtuusto kuulemma torppasi aloitteen Malmin lentokentän säilyttämisestä äänin 55-29. Typerä päätös, en voi muuta sanoa, kommentoi keskustan Antti Kaikkonen.

Suurin osa kentän palauttamista kannattaneista valtuutetuista oli kokoomuksen, keskustan, perussuomalaisten ja RKP:n edustajia. Demarit, vihreät ja vasemmistoliiton valtuutetut puolestaan äänestivät pääosin asuntorakentamisen puolesta. Äänestystuloksen voit katsoa täältä.