Suomen hoivakotikohussa ryvettyneen ruotsalaisyhtiö Attendon osakekurssi lähti reippaaseen pudotukseen yhtiön julkistettua tilinpäätöksensä torstaina.

Attendon osake oli yksi torstain kovimpia putoajia Tukholman pörssissä. Puolenpäivän maissa kurssi oli painunut noin 15 prosenttia 58 kruunuun.

Attendon neljännen vuosineljänneksen liiketulos laski 98 miljoonaan kruunuun edellisvuoden vertailujakson 188 miljoonasta kruunusta. Kertaeristä oikaistu tulos oli 158 miljoonaa kruunua. Bloombergin analyytikot olivat ennakoineet liiketuloksen osuvan 171-194 miljoonan kruunun haarukkaan.

Tammikuun lopussa useat mediat Suomessa ja Ruotsissa uutisoivat, että Attendon hoivakodeista on löytynyt merkittävistä puutteita. Tulosraportissa käydään laajasti läpi havaittuja puutteita sekä valvontaviranomaisen päätöstä sulkea yhtiön hoivakodin Alavudella.

LUE MYÖS: Avi tarkasti Attendon hoivakodin: ”Merkittäviä puutteita – Työntekijät eivät tunnistaneet kolmea työvuorolistalla ollutta henkilöä”

Yhtiön liikevaihdosta noin 44 prosenttia tulee Suomesta, joka on yhtiön toiseksi suurin markkina Ruotsin jälkeen.

Talouselämä kertoi tiistaina, että S-Pankki ja sen konserniin kuuluva FIM panivat Attendon mustalle listalle, eli yhtiön arvopaperit on laitettu toistaiseksi ostokieltoon. FIMin ja S-Pankin rahastoissa ei tällä hetkellä ole yhtään Attendon osakkeita.

”Meillä ei onneksi ole osakkeita tähän hetkeen tultaessa. Emme joka tapauksessa lähde ostamaan, kunnes toisin päätetään”, S-Pankin vastuullisesta sijoittamisesta vastaava johtaja Mika Leskinen kertoi TE:lle.

Yhtiön liikevaihto kasvoi vuoden viimeisellä neljänneksellä 15 prosenttia 2 818 miljoonaan kruunuun vuodentakaisesta 2 457 miljoonasta kruunusta.

Vuonna 2018 Attendo rikkoi ennätyksensä uusien hoivakotien avaamismäärissä. Tavoitteikseen yhtiö kertoo yksilöllisen ja korkealaatuisen hoivan.

”Kun saavutamme tavoitteet, niin olen vakuuttunut, että pysymme ykkössijalla uusien hoivakotien tarjoajana samaan aikaan, kun tuotamme hyvää kasvua osakkeenomistaja-arvossa”, toimitusjohtaja Martin Tivéus sanoo tilinpäätöksessä.

Attendo kirjoittaa raportissaan, että yhtiö odottaa voittojen kasvavan tulevina vuosina, mutta nykyisellä laajenemistahdilla marginaalien parantamisen mahdollisuudet ovat rajalliset vuosina 2019 ja 2020.

LUE MYÖS: Juha Sipilä väläyttää: Osakeyhtiö väärä yhtiömuoto hoiva-alalla – ”Kuinka paljon sitä voittoa tehdään ja mikä on se järjestys?”