Audi on lokakuussa avannut ensimmäisen tehtaansa Pohjois-Amerikassa. Tehdas toimii Meksikossa.

Uudessa San José Chiapan tehtaassa Pueblassa valmistetaan uutta Audi Q5:sta maailmalaajuisille markkinoille. Tehtaan vuosituotanto tulee olemaan noin 150 000 SUV:ia. Vuoden loppuun mennessä Audi työllistää 4 300 henkilöä Meksikossa, todetaan Audin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Audi on käyttänyt tehtaan suunnittelussa viimeisimmän sukupolven teknologiaa. Ensimmäisenä tehdas suunniteltiin virtuaalitodellisuudessa, jossa tehtaan suunnittelijat pystyivät työskentelemän tehtaan eri osissa samanaikaisesti. Tämän tuloksena Audi pystyi rakentamaan tehtaan 400 hehtaarin kokoiselle alueelle ennätyksellisessä kolmen ja puolen vuoden ajassa.

Tehdasalueella sijaitsevat peltipuristamo, korinrakennuslinja, maalaamo ja kokoonpanolinja.

Audin tiedotteen mukaan erilaiset vedenkäsittelymetodit ja maalauslinjalla käytettävät uudenaikaiset teknologiat tekevät tehtaasta jätevedettömän. Uudet laitteet vähentävät oleellisesti veden käyttöä, kaasun ja sähkön kulutusta ja mahdollistavat tehokkaat tuotantoresurssit.

Audi Meksiko on perustanut tehtaan viereen myös osatoimittajakeskuksen, jossa seitsemän osatoimittajaa ja logistiikkakumppania on jo aloittanut toimintansa. Tulevaisuudessa tämä yksikkö työllistää yli 1 000 henkilöä ja sen sijainti tehtaan läheisyydessä takaa Audin mukaan lyhyet ja täsmälliset toimitusajat tehtaan kokoonpanolinjalle.

Alkuvaiheessa yli 70 prosenttia osista tulee Nafta-alueelta mutta paikallisesti tehtyjen komponenttien osuutta on tarkoitus lisätä tulevaisuudessa. Kaiken kaikkiaan yli 100 yritystä toimittaa osia Audin Meksikon tehtaalle.

Audi on palkannut Meksikon tehtaalle jo yli 3 300 paikallista työntekijää. Audi myös kouluttaa kaikki uudet työntekijät uudessa koulutuskeskuksessa. Audi Meksiko tarjoaa myös koulutusmahdollisuuksia nuorille lahjakkaille henkilöille erilaisissa koulutusohjelmissa.

Uutta Audi Q5:ttä valmistetaan Meksikon lisäksi paikallisille markkinoille myös Kiinassa ja Intiassa.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.