Jyväskyläläinen Autereen perhe teki alkuvuodesta 2018 melkoiset yrityskaupat: Telia osti isältä ja hänen kahdelta pojaltaan ict-palvelutalo Inmics Oy:n.

Isä Jukka Autere oli perustanut yrityksen 1980-luvun lopussa ja veljekset Tomi ja Timo Autere tulivat siihen mukaan vuosituhannen vaihteen kulmilla.

Tänään julkistetut verotiedot kertovat, että Jukka Autereen pääomatulot olivat 33,3 miljoonaa euroa, Tomi Autereen 14,8 miljoonaa ja Timo Autereen 14,8 miljoonaa. He kaikki kolme ovat suurituloisimpien top 15 -listalla.

”Emme olleet myymässä yritystä vaan meillä oli tarkoitus viedä sitä eteenpäin ja kasvattaa”, Tomi Autere muistelee. Toisaalta he olivat jo saavuttaneet paljon. Yritys teki oivaa tulosta, ja Autereen mukaan Inmics oli jo kasvatettu Suomen suurimmaksi yksityisessä omistuksessa olevaksi ict-palveluyritykseksi.

LUE MYÖS:

Raha ei varsinaisesti ollut syy yrityskauppoihin, mutta toki Telian tarjouksen koollakin oli merkitystä. Isän ja poikien on kerrottu saaneen yrityksestä 75 miljoonaa euroa.

Kaupan jälkeen Jukka Autere jäi Inmicsin toiminnasta pois ja Tomi Autere siirtyi yrityksen toimitusjohtajaksi Telian toiveesta. Hän oli toimitusjohtajana noin puolitoista vuotta.

”Jäin nyt kesäkuussa siitä pois”, Autere kertoo. Hän ei ole kuitenkaan jäänyt laakereilleen lepäämään.

”Yrittäjäveri on semmoinen, että pitää lähteä aamulla töihin ja illalla palata. Olen mukana muutamassa yrityksessä”, hän kertoo.

Eniten Auteretta työllistää veneitä, mönkijöitä, moottorikelkkoja ja moottoripyöriä myyvä Jyväs-Marine, josta Autere osti vajaan kolmanneksen kesällä 2018.

”Rakennamme uutta, 3500 neliön myymälää tänne Keski-Suomeen”, Autere kertoo. Autere ja hänen kaksi pääomistajiksi tullutta kumppaniaan ovat jo kasvattaneet Jyväs-Marinea ostamalla moottoripyöriä ja mopoja myyvän Jyväskylän Bike Forumin.

”Neuvottelemme tässä itse asiassa vähän lisääkin”, Autere kertoo. Uusi iso myymälä aukeaa maaliskuussa.

Myös Autereen isä Jukka Autere ja veli Timo Autere ovat tehneet kaupan jälkeen uusia sijoituksia. ”Teemme yhä samalla kolmikolla asioita, mutta myös omia juttuja”, Autere kertoo.

LUE MYÖS: