Autoalan kriisin kiduttamassa Yhdysvalloissa tehdään nyt sangen epätavallisia tarjouksia ostajien houkuttelemiseksi. Erään missourilaisen autokauppiaan myynti on lähtenyt vinhaan vauhtiin sen jälkeen kun hän on tarjonnut kaupanpäällisiksi AK-47-mallista rynnäkkökivääriä, kertoo di.se.

Max Motors -autokauppiaan iskulause kuuluu: "Jumala, ase, rohkeus ja amerikkalainen pickup-auto". Häneltä auton ostanut saa mukaansa 450 dollarin arvoisen ostosetelin, jota voidaan käyttää paikallisissa asekaupoissa AK-47-mallin erikoistarjouksissa.

Max Motor kertoo myyntinsä kaksinkertaistuneen rynnäkkökiväärien ansiosta.

Byrokratian rattaisiin Max Motors ei kuitenkaan ole puuttunut - asiakkaan on läpikäytävä aseenostajan normaali valvonta.

Tarjous on herättänyt huomiota USA:n ulkopuolellakin. Omistaja Max Muller on saanut kommentoida sitä CNN:n, Foxin ja Al Jazeeran kaltaisilla tv-kanavilla.

Venäläinen tv-asemakin on saanut haastattelunsa. Kahdella AK-47:llä, tummilla laseilla ja sikarilla varustautunut Muller sanoo venäläiselle RT:lle:

- Ilman asetta olemme alamaisia. Aseen kanssa olemme kansalaisia.

Kovaa arvosteluakin satelee.

- Nämä kauppiaat houkuttelevat ihmisiä hankkimaan aseen, jonka ainoa tarkoitus on tappaa suuria määriä ihmisiä, sanoo Peter Hamm aseväkivaltaa estävästä kampanjasta.