Autovero-oikeudenkäyntien ikonina tunnettu asianajaja Petteri Snell vieraili tänään Radio Ravun iltapäivässä.

Lähetyksessä kävi selväksi, ettei Snellin kritiikki byrokratian ja hallintoelinten toimista rajoitu vain tullin perimiin syrjiviin autoveroihin, joiden jälkiä hän on korjannut oikeudessa lukemattomat kerrat. Snell on yleisesti kärmeissään siitä, kuinka suomalaiset byrokraatit pyrkivät vaikeuttamaan kansalaisten elämää.

- Olemme mestareita kieltämään ja naapurin vahtiminenhan on Suomessa toiveammattia. Se on kansanluonnekysymys, totesi Snell.

Autoveron poistumiseen aikanaan Petteri Snell jaksaa uskoa. Sen sijaan Jorma Ollilan ja kumppaneiden kaavailema satelliittipaikannus auton käytön seuraamiseksi on hänen mielestään kuolleena syntynyt ajatus.

- Sehän on miina. Niitä seurantalaitteita voi sitten myydä halvalla Kiinaan tai muualle missä tykätään tarkkailla ihmisten tekemisiä. Vaikka me olisimmekin nöyrä kansa, niin eihän se mene läpi Saksassa tai Ranskassa. Mutta joku on ajatellut kuinka on kiva päästä leikkimään satelliiteilla, naurahti Snell.

Autoveroasiaa on käsitelty Euroopan Unionissa jo kolme kertaa.

- Mahdollista on, että mennään neljännen kerran saman lain takia. Onhan se äärimmäisen noloa. Painitaan Bulgarian kanssa samassa sarjassa ihmisoikeusasioissa, tuhahti Snell.

Seuraavaksi Petteri Snell lähtee Luxemburgiin puolustamaan viininjuojia.

Helsingin hovioikeus on pyytänyt Euroopan unionin tuomioistuimelta ennakkoratkaisua tapauksessa, jossa on kyse siitä, että ulkomaiset alkoholimyyjät voisivat toimittaa juotavat suomalaisille asiakkailleen Suomeen. Asia on käsittelyssä EU:ssa vuoden loppuun mennessä ja ennakkoratkaisu tulee Snellin arvion mukaan vuoden 2015 syksyllä. Snell edustaa käsittelyssä Alkotaxi-yritystä, jonka toiminnan Helsingin käräjäoikeus esti tuomiollaan. Snell hakee EU-tuomioistuimesta etämyyntikiellon kumoamista.

- Käytännössä, jos ehdotukseni menee läpi, se merkitsee Alkon monopolin loppua. Puhelinsoitolla voi tilata vaikka 40 koria viiniä Tallinnasta, kaveri tuo ne ovelle ja sinun ainoa hommasi on juoda, visioi Snell.

Artikkelista on korjattu virheellinen tieto, jonka mukaan hovioikeus olisi pyytänyt ennakkoratkaisua Petteri Snelliltä.