"Covid-19:sta vaikutus matkustamisen kysyntään oli nopea ja dramaattinen ja aiheutti äkillisen laskun yhtiön liikevaihdossa ja varauksissa", Hertz Global Holdings kertoo tiedotteessaan.

"On yhä epävarmaa, milloin myynti palautuu ja käytettyjen autojen kauppa avautuu kokonaisuudessaan. Järjestely tarjoaa Hertzille polun vankempaan taloudelliseen rakenteeseen."

Niin sanottu chapter 11 -menettely koskee Hertz Global Holdingsin tiedotteen mukaan joitakin Yhdysvaltojen ja Kanadan tytäryhtiöitä. Chapter 11 on konkurssilainsäädännön muoto, jossa yhtiö hakee aikaa saadakseen suojaa velkojiltaan. Varsinainen konkurssihakemus jätetään tai ollaan jättämättä myöhemmin.

Hertz Global Holdingsin mukaan kaikki yhtiön toiminnot ja tytäryhtiöt mukaan lukien Hertz, Dollar, Thrifty, Firefly, Hertz Car Sales ja Donlen jatkavat toimintaansa ja palvelevat asiakkaita.

Hertzin mukaan yhtiön tärkeimmät toiminnot Euroopassa, Australiassa ja Uudessa Seelannissa eivät kuulu nyt jätetyn konkurssihakemuksen piiriin. Myös Hertzin franchise-toiminnot, joita yhtiö ei omista, ovat järjestelyn ulkopuolella.

Yhtiöllä on kertomansa mukaan miljardin dollarin kassavarat toiminnan jatkamisen tueksi.

"Covid-19:sta aiheuttaman kriisin pituudesta ja sen vaikutuksesta liikevaihtoon riippuen yhtiö saattaa etsiä lisärahoitusta muun muassa ottamalla uutta lainaa", Hertz kertoo.

Lue seuraavaksi: