Ensi viikolla lakkoilevan Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine syyttää Suomen Yrittäjiä naisten syyllistämisestä.

Lännen Media kertoi tänään, että Suomen Yrittäjät auttaa organisoimaan vastatoimia JHL:n lakon aikana 22.-23.10.2018. SY:n jäsenyritykset järjestävät ruokahuoltoa eri kunnissa.

”Suomen Yrittäjät syyllistävät toiminnallaan naisia ja haluavat näköjään keskiaikaisella tavalla vaientaa heidät”, Niemi-Laine kommentoi tiedotteessa.

Niemi-Laine on sitä mieltä, että irtisanomissuojan madaltaminen heikentää naisten asemaa.

”Surullista kun naiset uskaltavat puolustaa oikeuksiaan työelämässä, syyllistetään heidät lasten [ja] vanhusten heitteillejätöstä. Näin ei tapahdu. Yleinen mielipide sallii miesten lakkoilun. Irtisanomisen huonontaminen heikentää naisten asemaa”, Niemi-Laine tviittasi eilen.

Niemi-Laine kommentoi asiaa myös Uudelle Suomelle toteamalla, että SY murtaa naisten lakko-oikeutta.

”Samapalkkaisuutta ei näin röyhkeällä toiminnalla saavuteta koskaan. [Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja] Mikael Pentikäinen ajattelee edelleen, että naisten työn voi tehdä kuka tahansa. Siksi Pentikäisestä olisikin ilmeisen parasta, että naiset saadaan kotiin vaihtamaan vaippaa, laittamaan ruokaa, pyykkäämään ja pitämään kotia pystyssä kun miehet hoitavat vaativat työt ja ulkosuhteet”, Niemi-Laine viestittää Uudelle Suomelle.

Niemi-Laine pohtii, miten Suomen Yrittäjien ruokajakelussa huolehditaan katkeamattomasta kylmäketjusta, erikoisruokavalioista ja hygieniasta.

”Onko jakelijoilla hygieniapassit? Entä miten toteutuu laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä? Onko turvallista lähettää päiväkoteihin ja kouluihin tuntematonta väkeä?” JHL:n tiedotteessa kysellään.

Lue myös:

”Miksi järeä ase suunnataan nyt sairaimpien hoitamiseen?” – Sairaalapomolta havahduttava kysymys Ylellä

Nyt tuli kova ilmoitus: Kahden päivän lakko alkaa 22.10.2018