Sekä ammattiliitto Pro että Teollisuusliiton jäsenlehti Tekijä kertovat työnantajapuolen kovista vaatimuksista käynnissä olevissa työehtosopimusneuvotteluissa. Sekä Pro että Teollisuusliitto haluavat luopua kiky-tunneista eli työajan pidennyksestä.

”Työnantajapöydän neuvottelutavoitteissa on ollut kymmeniä heikennysesityksiä, esimerkiksi lomarahojen puolittaminen, työajan palkaton lisääminen, lakko-oikeuden rajaaminen ja jäsenmaksun työnantajaperinnän lopettaminen”, Pro kertoo tiedotteessaan.

LUE MYÖS:

”Esimerkkejä työnantajien esityksistä ovat jäsenmaksuperinnän lakkauttaminen, työntekijöiden lakko-oikeuden rajoittaminen ja työehtojen heikentäminen. Niiden lisäksi käynnissä olevalla kierroksella kummittelevat kilpailukykysopimuksen (kiky) mukaiset 24 ylimääräistä palkatonta työtuntia”, kertoo puolestaan Tekijä.

”Työnantajien esitykset ovat törkeitä. Tuntuu, että heillä ei ole halua tehdä sopimuksia”, sanoo Porvoossa toimivan Borealis Polymersin pääluottamusmies Elof Juselius Tekijässä.

Pron puheenjohtajan Jorma Malisen mielestä työnantajien vaatimukset ovat kohtuuttomia.

”Ykkösasiana on, että kiky-tunneista saadaan ratkaisu. Palkattoman työn aika on nyt ohi. Sen jälkeen neuvottelemme palkankorotuksista ja muista tavoitteista”, Malinen linjaa.

LUE MYÖS: