Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola pahoittelee huomiota herättäneen tviittinsä sanamuotoja. Palola tviittasi aamulla viimeaikaisista yt-uutisista, joista suurimmat ovat tulleet Nesteeltä ja UPM:ltä.

Eilen maanantaina Neste ilmoitti suurista yt-neuvotteluista. Yhtiö harkitsee Naantalin jalostamon sulkemista. Aiemmin UPM ilmoitti suunnittelevansa Jämsän Kaipolan paperitehtaan sulkemista vuoden loppuun mennessä.

”Näyttää siltä, että yritysten viimeaikaiset ilmoitukset ja erityisesti niiden ajoitukset tuotantolaitosten sulkemisesta on osa elinkeinoelämän ja niiden järjestöjen ulkoparlamentaarista oppositiopolitiikkaa pääministeri Sanna Marinin hallitusta vastaan”, Palola tviittasi tänä aamuna.

Kommentti on herättänyt hämmästystä. Esimerkiksi kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen ihmettelee Palolan puheita.

”Siis mitä? Sulkeeko Neste, jossa valtio on suurin omistaja, jalostamon budjettiriihen alla horjuttaakseen maan hallitusta? Kaikkea olen kuullut, mutta tämä tilannearvio on pohjanoteeraus!” Satonen tviittaa.

F-Securen hallituksen puheenjohtaja, entinen Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa on samoilla linjoilla.

”Palola tuntee laajalti yritysten johtoa ja varmasti tietää, että kirjoittamansa ei ole totta. Yritykset ja niiden johto eivät toimi näin. Koko ajatus on täysin vieras. Osa Antin seuraajista sen sijaan saattaa puheenjohtajaansa uskoa. Näin poistetaan luottamusta yhteiskunnasta”, Siilasmaa toteaa Twitterissä.

Palola pahoitteli nopeasti valitsemiaan sanamuotoja Twitterissä.

”Seuratessani aamun tviitistäni seurannutta keskustelua totean, että sen sanamuoto oli harkitsematon ja että pahoittelen tapahtunutta”, Palola tviittaa.

Korjattu otsikkoa ja tekstiä klo 11:26: po. pahoitella.