Paperiliiton, Teollisuusliiton ja Pron laajat lakot metsäteollisuudessa alkoivat eilen. Rintama ei ole pitänyt täydellisesti, koska joissakin lakon piirissä olevissa työpaikoissa on tehty töitä siitä huolimatta.

Teollisuusliiton verkkosivuilla on julkaistu työpaikkatiedote tulostettavaksi lakossa oleviin toimipaikkoihin. Tiedotteen mukaan lakon piirissä ovat kaikki työpaikan työehtosopimuksen soveltamisalan mukaiset työt.

”Lakko koskee kaikkia töitä katsomatta työntekijän tehtävää tai sitä, onko henkilö Teollisuusliiton jäsen vai ei. Lakon aikana ei synny tuotantoa”, kerrotaan tiedotteessa.

Teollisuusliiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartanen katsoo, että lakon piiriin kuuluvia töitä tekevä on ”rikkuri”, vaikka ei olisi liiton jäsen.

”Työt ovat lakossa ja kaikki ovat rikkureita”, Alapartanen kertoi.

Alapartasen mukaan kaikkien pitää toteuttaa käynnissä olevaa laillista lakkoa.

Alapartanen katsoo, että yksi rikkureihin kohdistuva kurinpalautuskeino on, että he leimautuvat työpaikalla.

”Niin se on aina ollut ja niin se tulee olemaan jatkossakin. Historiassa asia on vielä raadollisempi. Kaikki tietävät, mitä rikkuri tarkoittaa käytännössä.”

”Henkilön oma päätös”

Turun yliopiston työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen ei pidä hyväksyttävinä kovia puheita, joissa halutaan leimata ”rikkureita”.

”Länsimaisessa yhteiskunnassa yksilöilläkin on päätäntävaltaa. Jos yksilöt noudattavat järjestön työtaistelupäätöstä, yksilöä suojellaan. Ei ole enää nykypäivää, että aletaan rankaisemaan ja leimaamaan itsenäisen päätöksen tehneitä yksilöitä”, Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan kenenkään ei ole pakko noudattaa Teollisuusliiton esittämää tiukkaa linjausta, joka määrää lakkoon toimipaikan työntekijät – kuuluvatpa he liittoon tai eivät.

Hän kertoo, että ammattiliitot eivät voi asettaa lakkoon kenenkään liittoon kuulumattoman työntekijän työtä.

”He eivät voi asettaa. Kyseessä on liittoon kuulumattoman henkilön oma päätös.”

Koskisen mukaan liitot eivät voi velvoittaa lakkoon edes omia jäseniään, mutta voivat asettaa yhdistysoikeudellisia seuraamuksia niille, jotka jäävät lakon ulkopuolelle.

Koskinen kertoo, että oikeuskäytännön mukaan liittoon kuulumattoman omaa työtänsä koskevaan lakkoon osallistuminen ei ole muodostanut irtisanomisperustetta.

”Sen ei ole katsottu olevan sopimusrikkomus, joka oikeuttaisi päättämään mukaan lakkoon menneen järjestäytymättömän työntekijän työsopimuksen.”

LUE SEURAAVAKSI: