Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo videojutussaan Suomen luterilaisen kirkon tilanteesta. BBC:n jutussa kerrotaan, että joka viikko noin tuhat suomalaista eroaa kirkosta.

Joukkopakoa selitetään sillä, että nykyaikana ihmiset kokevat kirkon liian vanhoilliseksi ja ajastaan jälkeen jääneeksi.

- Kirkko on monen mielestä suvaitsematon ja liian konservatiivinen, sanoo BBC:n haastattelussa Helsingin piispa Irja Askola ja toteaa, että näitä äänenpainoja pitäisi kirkon kuulla.

BBC:n mukaan suomalaiset ovat ”menettäneet uskonsa kirkon visioon siitä, mitä Jumala on. Olennaista on se, että ihmiset ovat kyllästyneet kuulemaan, miten heidän pitäisi elämänsä elää”.

Jutussa kerrotaan, että ”kirkon ankara linja moraalin ja homoseksuaalisen suhteen on vieraannuttanut monet”.

Tosiasiassa kirkon johdon kanta esimerkiksi homoseksuaalisuuteen on yleisesti ottaen enemmän suvaitsevainen kuin suvaitsematon, mutta Homoilta ja tuoreimpana esimerkkinä Älä alistu -kampanja ovat nostaneet esiin kirkon vanhoillisemmat kannat.

BBC liittää Suomen kirkon tilanteen laajempaan eurooppalaiseen konseptiin. Hiljattain BBC kertoi tutkimuksesta, jonka mukaan uskonto on kuolemassa sukupuuttoon yhdeksässä maallisessa demokratiassa. Nämä olivat Suomen ohella Australia, Itävalta, Kanada, Tshekki, Irlanti, Alankomaat, Uusi-Seelanti ja Sveitsi. Lue tutkimuksesta tästä.

Kaikki Uuden Suomen uutiset Älä alistu -kampanjasta täällä.