Eduskuntaan jo 11. kaudelle valittu Ben Zyskowicz valittu Ben Zyskowicz ruotii videoblogissaan kokoomuksen ehtoja sdp:n Antti Rinteen johtamaan hallitukseen osallistumiselle.

Vuodesta 1979 eduskunnassa istunut Zyskowicz katsoo, että jotta kokoomus lähtisi hallitukseen mukaan, sillä olisi oltava ”yhteinen realistinen käsitys talouden tilasta”. Tätä painotti myös puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo, kun kokoomuksen puoluehallitus oli käsitellyt vaalitulosta.

Zyskowiczin mukaan kokoomuslaisten puhe realistisesta talouskuvasta tarkoittaa sitä, että kokoomus ”ei lähde hirmuisiin veronkiristyksiin, eikä lähde hirmuiseen lisävelan ottamiseen”.

”Emme lähde hallitukseen Antti Rinteen hulvattomien lupausten takuumieheksi”, Zyskowicz sanoo kokoomuksen äänenkannattaja Verkkouutisten videoblogissa.

Orpo ei ole linjannut kokoomukselle erityisiä kynnyskysymyksiä hallitukseen osallistumiselle. Sen sijaan torstaina kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajaksi valitulla Zyskowiczilla on mielessään muutama ehto.

”Minun mielestäni on selvää, että kokoomus ei lähde sellaiseen hallitukseen, joka rupeaa tekemään vastuutonta talouspolitiikkaa eli suomeksi sanottuna jakamaan enemmän kuin tienaa. Mielestäni on myös selvää, että me emme lähde kiristämään tavallisten palkansaajien ja eläkkeensaajien verotusta”, Zyskowicz toteaa.

”Minusta on myös selvää, että kokoomus ei lähde hallitukseen, joka rakentaisi uuden maakuntahallinnon”, hän lisää viitaten Juha Sipilän (kesk) hallituksen ajamaan sote-ratkaisuun, jossa olisi perustettu uusi maakunnallinen hallintotaso sote-palveluita järjestämään.

Lue myös:

Petteri Orpolta ehto Antti Rinteelle: ”Kokoomus ei voi olla paha poliisi”

Kokoomuskonkari hallituskaavailuista: ”Vihervasemmisto olisi yksinkertaisesti liian monilukuinen”

Suomi palaamassa kolmen A:n kerhoon? ”Seuraava hallitus tarvitsee hitusen onnea, mutta ennen kaikkea päättäväisyyttä”

Talouden asiantuntijat: ”Todennäköisimmällä hallituskokoonpanolla vaikea puuttua Suomen ongelmiin”