Radio Ravun iltapäivässä vieraillut kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) on tyrmistynyt Antti Rinteen puheenvuorosta Demari-lehden SDP:n puheenjohtajakandidaattien paneelissa.

Kyseisessä paneelissa Rinne totesi, kuinka hänen johdollaan SDP haluaa repiä kehysriihipaketin auki ja sopia asioista uudelleen.

- Kyllä minulla heräsi kysymys, että kenen kanssa Antti Rinne aikoo paketista neuvotella, Zyskowicz ihmetteli.

Zyskowicz kertasi lähetyksessä vaikeiden kehysriihineuvottelujen kulkua.

- Kehysriihi, johon kuuluu paljon säästöjä ja veronkorotuksia, oli niin monien, monien neuvottelujen ja vaikeuksien takana. Neuvottelut olivat niin vaikeat, että yksi puolue, vasemmisto, lähti hallituksesta. Kun nämä viisi jäljelle jäänyttä puoluetta sitten saivat asiat sovittua, on täysin selvää, ettei puheenjohtajan vaihtuminen SDP:ssä voi johtaa siihen, että nämä neljä muuta puoluetta suostuvat repimään auki koko paketin, avaamaan sen ja aloittamaan alusta, totesi Zyskowicz.

Ben Zyskowicz totesi lähetyksessä kokoomuksen puolesta, että kehyspaketti on ja pysyy, vaihtui puheenjohtaja SDP:ssä tai ei.

- Me lähdemme siitä, että mitä on sovittu SDP:n täyden valtuutuksen vallitessa, se pitää ja siitä pitää SDP:nkin jatkaa eteenpäin, oli puheenjohtajana kuka vain.

Ben Zyskowicz ei usko Rinteen heiton saavan kannatusta muissakaan puolueissa.

- En näe, että vihreät, RKP tai muut suostuisivat siihen. Jos Rinne haluaa neuvotella paketin uusiksi, niistä tulee aika yksinäiset neuvottelut, päätti Zyskowicz.