Kun Britannian parlamentin 650 paikasta on laskettu 500, konservatiivinen puolue näyttää saavan alahuoneeseen selkeän enemmistön. BBC:n tuorein ennuste lupaa konservatiiviselle puolueelle 362 kansanedustajaa, mikä toisi puolueelle selkeän enemmistön toteuttaa brexit-politiikkaa.

Puoluejohtaja Boris Johnson uusi paikkansa ja valintansa jälkeen hän totesi hallituksensa olevan saamassa vahvan uuden mandaatin.

“Toteutetaan brexit, eikä vain toteuta brexitiä vaan yhdistetään tämä maa, viedään sitä eteenpäin ja keskitytään Britannian kansalle tärkeisiin asioihin, ennen kaikkea [terveydenhoitojärjestelmä] NHS:ään”, Johnson lupasi.

Konservatiivit ovat saamassa vuoden 1987 jälkeen parhaan tuloksen, kun taas opposition työväenpuolueen tulos näyttää jäävän huonoimmaksi yli kolmeenkymmeneen vuoteen. Puolueen kansanedustajien määräksi ennustetaan 199:ää.

Puoluejohtaja Jeremy Corbyn myönsi tuloksen olevan pettymys, mutta hän puolusti puolueen vaaliohjelmaa.

“Kaikki politiikkamme olivat erittäin suosittuja vaalikampanjan aikana, ja niillä on jatkuvasti tukea koko maassa. Brexit on kuitenkin hajauttanut ja jakanut keskustelua tässä maassa ja varjostanut normaalia poliittista keskustelua. Myönnän, että se on vaikuttanut työväenpuolueen saamaan tulokseen”, Corbyn sanoi.

Hän lupasi, ettei vie työväenpuoluetta seuraaviin vaaleihin. Hän ilmoitti kuitenkin johtavansa prosessia, kun huonon tuloksen syitä käydään läpi ja tulevaisuuden suuntaa etsitään.

Lisää paikkoja on saamassa Skotlannin kansallispuolue SNP, jolle ennustetaan 52 kansanedustajaa. Yksi SNP:n uusi kansanedustaja voitti pienellä enemmistöllä liberaalidemokraattien johtajan Jo Swinsonin. Puolue ei edennyt ohjelmallaan, joka vaati brexitin perumista.