Jääkiekon MM-kisoissa Kosicessa paikan päällä satoja brittifaneja. Vaikka Iso-Britannia on hävinnyt kaikki pelinsä, nauttivat brittifanit kisatunnelmasta täysin siemauksin.

Lauantaina Slovakia voitti Britannian 7-1. Brittijoukkueella ei ollut matsissa mitään jakoa, mutta Coventrysta paikan päälle tulleet kiekkofanit Chris ja Angela eivät tappioita sure, vaan pitävät kisoja upeana kokemuksena.

- Vaikka joukkueemme häviää kaikki pelit, saattaa tämä olla historiallinen turnaus. Vuoden 2019 kisoista saatetaan kymmenien vuosien päästä puhua turnauksena, jossa Britannian jääkiekko lähti nousuun, Chris sanoi.

Chris ei usko Britannian tekevän nopeaa nousua huippumaiden haastajaksi. Hän harmittelee Britannian heikkoja harjoitteluolosuhteita.

Ulkojäitä ei leutojen talvien takia saarivaltakunnassa ole ja jäähalleja on liian vähän jääkiekon käytössä. Monen potentiaalisen juniorikiekkoharrastajan ura tyssää alkuunsa, koska harjoituksiin pitäisi matkustaa sata kilometriä.

Britannian mediassakaan jääkiekkoa ei juuri noteerata. MM-kisoissa ei ole brittitoimittajien invaasiota. Mutta fanien määrä on Chrisin mukaan kovassa kasvussa, mikä on ollut nähtävissä MM-kisoissa.

Englannin jalkapallofanit ovat aiheuttaneet MM- tai EM-turnauksessa useasti levottomuuksia. Jääkiekkofanit ovat Britanniassakin rauhallista väkeä, jotka juhlivat yhdessä muiden maiden fanien kanssa. Chris kehui antaumuksella slovakialaisten, saksalaisten ja suomalaisfanien ilonpitoa.

Kosicessa brittipariskunta on viihtynyt hyvin. Matkalle tultiin myös katsomaan Slovakian nähtävyyksiä. Slovakiassa on valtavasti linnoja, joista Chris ja Angela ovat bonganneet jo useampia.

Myös oluen halpa hinta miellyttää. Ison tuopin tasokasta olutta saa Kosicen keskustassakin alle 1,50 eurolla.

Chris ja Angela aikovat tulla MM-kisoihin uudelleenkin, jos Britannia pelaa jälleen A-sarjassa. Sarjapaikkansa Britannia säilyttäisi, jos voitto tulisi maanantaina Ranskasta.

Teksti: Otto Palojärvi, Kosice