Britit varoittivat Euroopan unionia maanantaina: unionin tulisi muuttaa ”itsepäinen” asenteensa brexitin suhteen, mikäli sopimukseton ero halutaan välttää. Asiasta uutisoi Reuters.

Yhdistyneen kuningaskunnan ulkoasiain- ja kansanyhteisön ministeri Dominic Raab ilmoitti haluavansa eron sopimuksen kanssa, mutta EU:n tulisi muuttaa asenteensa.

LUE MYÖS: Tutkija: Ravisuttava ketjureaktio alkamassa – Iso-Britannia voi hajota

”Haluamme hyvän sopimuksen EU-kumppaneidemme kanssa”, Raab sanoi ja lisäsi, että EU on asettanut eroprosessissa nipun melko itsepäisiä vaatimuksia.

Raabin mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan on valmistauduttava sopimuksettomaan eroon, jos EU pitää linjansa eroneuvotteluissa. Ministeri sanoi tänään, että Britannia aikoo panna hihat heilumaan sopimuksettoman eron valmisteluissa.

Sopimuksetonta eroa vastustavien brittiparlamentaarikoiden keskuudessa tilanne alkaa vaikuttaa hankalalta. Konservatiiviedustaja Oliver Letwin kertoi BBC-radiolle, että parlamentissa on tahtoa sopimuksettoman eron estämiseen, mutta riittävän enemmistön muodostaminen voi olla mahdotonta.

”Hyväksyn, että emme välttämättä pysty [pysäyttämään sopimuksetonta brexitiä]”, Letwin totesi.

Yhdistyneen kuningaskunnan on määrä lähteä Euroopan unionista lokakuun lopussa. Jos erosopimusta ei saada neuvoteltua, tapahtuu ero sopimuksetta.

LUE MYÖS: Poliisi pidätti yli tuhat mielenosoittajaa Moskovassa: ”Elämme miehityksen alla - loppu on tulossa”