Britannian oikeistopopulistisen Ukip-puolueen ex-johtaja Nigel Farage pääsi taas hyökkäämään Ruotsin kimppuun, kun amerikkalainen tv-kanava Fox News kysyi Faragen mielipidettä Ruotsin jengilevottomuuksista.

"Ei voi olla selkeämpää, parempaa esimerkkiä kuin Ruotsi. Viimeisen viiden vuoden aikana siellä on avattu ovi isolle määrälle nuoria miehiä eri uskonnoista, eri kielitaustasta ja eri kulttuurista – ja se on ollut katastrofi... Pelkään noiden ruotsalaiskaupunkien tulevaisuuden puolesta," Farage taivasteli Business Insiderin mukaan.

Kommentointinsa hän tosin oli aloittanut väittämällä, että ruotsalaiset tiedotusvälineet eivät ole luotettavia ja maan tapahtumista on siksi vaikea saada tietoa.

Ruotsissa on tulossa syyskuun alussa vaalit, joiden voittajaksi Farage ennusti aateveljiään ruotsidemokraatteja.

Farage on aikaisemminkin antanut räväköitä lausuntoja Ruotsin tilanteesta, mutta ei ole suostunut perumaan niitä, vaikka väitteet on osoitettu vääriksi.

Fox News -kanavaa pidetään presidentti Donald Trumpin lempikanavana, johon hän on toisinaan vedonnut kommentoidessaan eri maiden tilanteita. Foxin uutisointi Pohjoismaista sai äskettäin uusia lisämausteita, kun yksi kanavan kasvoista, Trish Regan, esitti omituisia väitteitä Tanskasta.

Myös Timo Soinilla on aikaisemmin ollut läheiset suhteet Farageen.

Brexitiä ajanut Farage on edelleen eurokansanedustaja ja hänen suhteitaan Trumpin esikuntaan kuvaillaan läheisiksi, vaikka tapaamista itse presidentin kanssa ei ole viime aikoina herunutkaan.