Mercedes juhli Bahrainin F1-kilpailussa kaksoisvoittoa, vaikka Ferrarin vauhti oli selvästi parempaa. Kisaa dominoinut Ferrarin Charles Leclerc kohtasi kymmenisen kierrosta ennen maalia kuitenkin teknisiä ongelmia ja tipahti kolmanneksi.

Lewis Hamilton ajoi voittoon ja Valtteri Bottas ajoi toiseksi. F1:n tv-haastattelussa Hamilton antoi kisaa dominoineelle Leclercille kovasti tunnustusta.

- Tämä voitto oli kovan työn takana. Charles teki hienoa työtä ja hänelle varmasti oli karmea pettymys, Hamilton sanoi.

Leclerc nilkutteli sentään maaliin. Hamiltonilla ei olisi ollut jakoa voittotaistoon, jos Ferrari olisi ollut luotettava maaliin saakka.

- Tämä tulos tuli nyt. Annoin kaikkeni tässä kisassa ja taistelu oli tietysti hauskaa. Suuri kunnia kuuluu tälle miehelle (Leclercille), Hamilton totesi.

Ensimmäisen palkintosijansa saavuttanut Leclerc otti epäonnensa tyynesti.

- Tällaista tapahtuu ja nämä kuuluvat moottoriurheiluun. Tänään ei valitettavasti ollut meidän päivämme, Leclerc sanoi.

Leclerc muistutti, että hänellä oli tuuriakin. Lopussa turva-auto kutsuttiin radalle Renault-autojen hyydyttyä teknisten vikojen takia vaarallisiin paikkoihin. Turva-auton takia Max Verstappen ei ehtinyt ohittaa Leclercia.

- Olemme tallin kanssa hyvin pettyneitä, mutta meillä oli onneakin. Ilman turva-autoa sijoituksemme olisi ollut huonompi, Leclerc sanoi.

Leclerc ajoi kisan nopeimman kierroksen ja sai ylimääräisen pisteen. Hän jatkaa F1-pisteissä neljäntenä.

MM-sarjan kärjessä jatkaa Valtteri Bottas. Hänen suorituksensa ei Bahrainissa häikäissyt. Leclercin ongelmien lisäksi Bottaksen tulosta paransi Sebastian Vettelin mokailu.

- Onnea oli matkassa tänään tiimin kanssa, Bottas totesi F1:n tv-haastattelussa.

Bottas jäi Bahrainin kisassa selvästi tallikaverinsa Hamiltonin vauhdista. Auto ei ollut kunnon säädöissä.

- Minulle kisa oli vaikea. Auton tasapaino oli "joka puolella". Tein paljon virheitä, Bottas summasi.

Bottas johtaa pisteissä toisena olevaa Hamiltonia yhdellä pisteellä. Eron selittää Bottaksen Australian kisan nopeimmasta kierroksen lisäpiste.

Kimi Räikkösen kausi Alfa Romeo-tallissa on alkanut hyvin. Australiassa hän ajoi kahdeksanneksi ja kauden toisessa kisassa Bahrainissa tuloksena oli seitsemäs tila.

Räikkönen vaikutti C Moren tv-haastattelussa rennolta.

- Ihan kivaa oli ajaa kilpaakin. Sinänsä oli hauskaa. Puolivälissä oli vähän ongelmia renkaiden kanssa. Se oli aika taistelua, Räikkönen kommentoi C Morelle.

Ohituksia Bahrainissa nähtiin paljon. Niitä avittivat tietysti liikutettavan takaisiivekkeen DRS:n uudet ohitusalueet, mutta autoihinkin on tullut muutoksia. Räikkösen mukaan ohittaminen on kuitenkin yhä hankalaa, jos autot menevät lähes yhtä kovaa ja siksi ohitus McLarenin Lando Norrisista ei lopussa onnistunut.

Räikkönen on F1-pisteissä kahden kisan jälkeen kuudentena.