Cheekin eli Jare Tiihosen luksusyökerhon viime vuosi oli tunnuslukujen perusteella surkea.

Viime vuosi oli rap-artistina nimensä tehneen Tiihosen osin omistamalle yökerho Skohanillet aloudellisesti todella huono. Myynti sujui aikaisempaa tahmeammin ja tappiota syntyi reippaasti.

Tilinpäätöksestä käy ilmi, että Skohanin myyntituotot olivat viime vuonna 2,2 miljoonaa euroa, kun ne edellisellä tilikaudella olivat liki 2,6 miljoonaa euroa. Myyntituotot siis pienenivät 350 000 euroa.

Tappiota Skohan teki julmat 747 000 euroa. Edellisestä tilikaudesta tappio kasvoi huomattavasti, eli 672 000 eurolla.

Liiketulostappio kuusinkertaistui edellisestä tilikaudesta.

Yökerhon myynnistä 70 prosenttia tulee alkoholijuomista, lipunmyynti toi 14 prosenttia liikevaihdosta.

Skohanin oma pääoma valahti tilikaudella pakkasen puolelle.

”Oman pääoman vajetta on korjattu ja tappiota rahoitettu 917 640 euron pääomalainoin. Vuonna 2018 pääomalainat ovat lisääntyneet 800 000 eurolla”, Kauppalehden analyytikko Ari Rajala sanoo.

Pörssilistattu ravintolayhtiö NoHo Partners eli entinen Restamax omistaa Skohanista osan. Sen toimitusjohtaja Aku Vikström on yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä toistuvasti viitannut yökerhobisneksen pyörittämisen vaikeuteen.

Skohan on auki vain kahtena päivänä viikossa, lauantaisin ja perjantaisin kumpanakin päivänä kuuden tunnin ajan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yökerhon koko vuoden myynti tehdään reilussa 600 tunnissa.

Helsingin keskustassa sijaitseva Skohan avattiin vuonna 2017.

Ennen Skohania samoissa tiloissa toimi Sedu Koskisen pyörittämä yökerho Namu, joka ajautui konkurssiin.

LUE MYÖS:

Hallituksen sisällä rajua ristivetoa – Ulostuloja sdp:stä: ”Nyt julki tullut on VM:n pohjaehdotus”

Professori: ”Jos perussuomalaiset estävät Mäenpään teon arvioinnin tuomioistuimessa, PS osoittaa olevansa rasistinen puolue”