Presidentti Martti Ahtisaaren perustama konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative eli CMI kertoo sdp:n kansanedustajaksi valitun Hussein al-Taeen nauttivan edelleen järjestön luottamusta.

”Hussein al-Taee nauttii edelleen luottamustamme konfliktinratkaisun asiantuntijana”, järjestö kertoo Twitterissä ja STT:lle antamassaan lausunnossa.

Kurdistanilaistaustainen kansalaisaktivisti Anter Yasa jakoi viikolla blogissaan kuvakaappauksia Facebook-päivityksistä, joita hän väittää al-Taeen kirjoittamiksi. Väitetyissä päivityksissä käytetään kieltä, jonka perusteella Yasa syyttää al-Taeeta muun muassa juutalaisvastaisuudesta ja Iran-mielisyydestä.

Hussein Al-Taee totesi torstaina, ettei hän pysty jälkikäteen muistamaan kaikkia vanhoja Facebook-päivityksiään. Hän ei ehdottomasti kiistä, muttei myöskään vahvista, että väitetyt päivitykset olisivat aitoja ja hänen omiaan.

Lue lisää: Sdp:n uusi kansanedustaja syytöksistä: ”En tunnista käytettyä kieltä” – Supo teki jo aiemmin laajan turvallisuusselvityksen

Osan Yasan väitteistä al-Taee kiisti suoraan Iltalehden haastattelussa.

”En ole antisemitistinen, homofoobikko, Iran- tai Venäjä-mielinen tai naisvihaaja”, hän sanoo lehdelle.

Anter Yasa pyysi blogikirjoituksessaan Suojelupoliisia tutkimaan al-Taeen taustat. Al-Taee huomauttaa, että ne on jo tutkittu hänen aloittaessaan työt CMI:ssä.

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm on STT:n mukaan kertonut, että al-Taeen kanssa on tarkoitus keskustella pääsiäisen jälkeen.