Valkoisessa talossa ”kaikki ovat vihaisia kaikille” ja presidentti Donald Trump on pettynyt kokiessaan jääneensä yksin virkasyyteasiassa, kertovat uutiskanava CNN:n lähteet.

Kongressin edustajainhuone nosti keskiviikkona historiallisen toisen virkasyytteen Trumpia vastaan. Myös kymmenen republikaaniedustajaa äänesti virkasyytteen nostamisen puolesta, ja CNN:n mukaan Valkoisessa talossa Trumpin lähipiirissäkin ajatellaan yleisesti, että ”hänen toimensa johtivat tähän”.

Lähteiden mukaan Trump on vajonnut itsesääliin ja kokee, ettei häntä ole puolustettu asiassa riittävästi. Edellisen virkasyytteen aikaan Trump sai laajan tuen sekä Valkoisesta talosta että republikaaneilta, mutta nyt puolueen tuki on hiipunut ja jopa senaatin tuomiota pidetään mahdollisena.

”Hän on linnoittautunut asuntoon, se ei ole koskaan hyvä”, sanoo eräs lähde.

”Hän on yksin”, toinen sanoo.

Trump julkaisi edustajainhuoneen äänestyksen jälkeen videoviestin, jossa hän tuomitsi poliittisen väkivallan selvin sanoin. Päätökseen nostaa virkasyyte hän ei ottanut kantaa.

CNN:n mukaan videon julkaisu aiheutti huolta presidentinhallinnossa, sillä Trump on suljettu useista sosiaalisen median palveluista ja avustajisto pelkäsi videon poistamista. Video luovutettiin lopulta Fox-televisiokanavalle ensijulkaisuun.