Seurajoukkuetasolla kaiken mahdollisuuden voittanut Cristiano Ronaldo toteutti viime sunnuntaina unelmansa Portugalin voitettua Euroopan mestaruuden. Kotimaassaan Ronaldo on nyt 1960-luvun supertähden Eusebion veroinen legenda ja ikuinen kansallissankari.

Ronaldon persoona jakaa mielipiteitä. Häntä kuvaillaan ylimieliseksi, eivätkä toiset futisfanit siedä häntä. Ronaldon taitoja tuskin tosissaan kiistää silti kukaan näyttöjen puhuessa puolestaan.

Ronaldo nousi aikoinaan huipulle Manchester Unitedissa 2003. Hänet löysi valmentajalegenda Sir Alex Ferguson, joka antoi 18-vuotiaalle superlupaukselle rohkeasti peliaikaa. Fergusonin mukaan Ronaldo kehittyi supertähdeksi yksinkertaisella reseptillä tehtyään armottomasti työtä.

- Minun aikanani Manchester Unitedissa Cristiano kehittyi pelaajista eniten. Ja kovan työn kautta. Hänen suorituksensa olivat uskomattomia. Ja mikä oli merkittävää, tämän päivän jalkapallo on todella urheilullista ja todella nopeaa. Pelaajat ovat huipputasollaan viisi tai kuusi vuotta. Ronaldo on ollut yli vuosikymmenen, mikä on poikkeuksellista, Ferguson hehkuttaa Bild-lehden haastattelussa.

Fergusonin mielestä Ronaldon menestys johtuu halusta olla maailman paras.

- Hänellä on uskomaton halu pelata jalkapalloa. Hän odottaa innolla jokaista tilannetta. Hän haluaa aina olla parempi. Hän esimerkiksi rakastaa suuria otteluita ja pystyy niitä ratkaisemaan, Ferguson kehuu.

Ronaldo täytti hiljattain 31 vuotta. Ikänsä puolesta hän tuskin pelaa huipulla montaa vuotta. Rajat tulevat väistämättä vastaan.

Vaikka Ronaldo lopettaisi uransa tänään, jää hän historiaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista.

- Jokaisella sukupolvella on erityinen jalkapalloilijansa. Nykyisellä sukupolvella se on Ronaldo, Ferguson arvioi.

Futiskesä 2016 tullaan ainakin muistamaan Ronaldosta. Real Madrid voitti Mestareiden liigan ja Portugali Euroopan mestaruuden.