SDP:n pää-äänenkannattaja Demokraatin uutista Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) avustuksista Näkövammaisten keskusliitolle ei oteta tällä haavaa Julkisen sanan neuvoston käsittelyyn (JSN). Asiasta kertoo Uudelle Suomelle JSN:n pääsihteeri Ilkka Vänttinen.

Demokraatti syytti uutisessaan suoraan kokoomuslaista sosiaali- ja terveysministeri Laura Rätyä avustusten leikkaamisesta. RAY:n hallituksen puheenjohtaja, demarikansanedustaja Hanna Tainio huomautti kuitenkin Uuden Suomen haastattelussa, että avustuksen leikkaus oli suunniteltu jo RAY:ssa. Tainion mielestä Demokraatin uutinen oli asiaton.

Demokraatin uutisesta kanneltiin JSN:ään, mutta neuvosto päätti eilen, ettei se käsittele uutisointia. Vänttinen kertoo Uudelle Suomelle, että kantelussa ei ollut täsmennetty, mitä journalistin sääntöjä uutisessa olisi rikottu. Kyse ei myöskään ollut asianomistajakantelusta, eli kantelijana ei ollut uutisen kohde Laura Räty, eikä hänen suostumustaan kantelulle ollut haettu.

Demokraatin uutisointi on herättänyt kummastusta yli puoluerajojen. Myös SDP:n Tainio oli maanantaina pahoillaan uutisesta ja kansanedustaja Mikael Jungnerin mielestä puoluelehden tulisi pyytää uutista anteeksi.