Poliisille on tehty kaksi tutkintapyyntöä, jotka liittyvät valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin esiintymiskoulutusjupakkaan. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Demokraatti.

Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Teemu Jokisen mukaan poliisi on käynnistänyt asiasta esiselvityksen.

”Siinä katsotaan, mistä siinä on kysymys, millaisia hankintasäännöksiä tähän liittyy ja onko syytä epäillä, että sellaisia säännöksiä olisi rikottu.”

Demokraatin mukaan oikeuskanslerille on tullut neljä kantelua asiaan liittyen eilen. Tänään asianhallintajärjestelmä on poissa käytöstä, joten kanteluita voi olla enemmän.

Suomen Kuvalehti kertoi torstaina viestintäyhtiö Tekirin laskuttaneen elinkeino- ja valtiovarainministeriöiltä liki 50 000 euron edestä puolen vuoden sisään. Tekir on valmentanut Kulmunia esimerkiksi puheen pitämiseen ja esiintymisiin, mutta myös yksittäistä haastattelua varten.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö tiedottivat keskiviikkoiltana, että ne ovat laatineet oikeudellisen arvion Kulmunille tehdyistä hankintasopimuksista tämän toimiessa valtiovarainministerinä ja elinkeinoministerinä. Tiedotteen mukaan sopimuksiin ei liity oikeudellisia tai hallinnollisia epäselvyyksiä, ja hankinnat on sen mukaan tehty hankintaohjeita noudattaen. Kulmuni kertoi keskiviikkona haluavansa maksaa kustannukset takaisin ministeriöille.

Oppositiopuolue perussuomalaisista huomautetaan, että nyt jo kaksi Sanna Marinin (sd) hallituksen ministeriä on poliisitutkinnan kohteena, sillä perustuslakivaliokunta päätti helmikuussa pyytää esitutkintaa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) toimista koskien al-Holin tapausta.

”Kaksi ministeriä poliisitutkinnassa. Ja kaikki jatkaa töitään. Miten menee noin niin kuin omasta mielestä”, perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen tviittaa.

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio nostaa esiin Kulmunin aseman keskustan johdossa.

”Kulmuni on keskustan puheenjohtaja esikuva koko puolueelle. Hän kertoi nyt kiinni jäätyään maksavansa takaisin, mutta poistaako se sitä, että on tehty väärin?”

Lue seuraavaksi: