Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitää ”laittomina” ja ”maanpetturuutena” maan oikeusministeriössä tehtyjä suunnitelmia Trumpin erottamiseksi presidentin paikalta.

Liittovaltion poliisin FBI:n entinen varapääjohtaja ja virkaatekevänä pääjohtajana toiminut Andrew McCabe vahvisti CBS:n 60 Minutes -ohjelmassa, että toimia harkittiin. McCabe on ensimmäinen omalla nimellään, vakuutukseksikin kutsutun suunnitelman vahvistanut henkilö.

”Apulaisoikeusministeri oli ehdottomasti erittäin huolissaan presidentistä, hänen kyvyistään ja aikomuksistaan tuohon aikaan”, McCabe sanoi haastattelussa.

McCabe erotettiin tehtävästään maaliskuussa 2018 vedoten epärehellisyyteen sisäisessä tutkinnassa. CBS:lle hän totesi uskovansa, että syynä potkuille oli Trumpin toimista avattu tutkinta 10 kuukautta aiemmin. McCabe erotettiin juuri ennen kuin hän olisi jäänyt eläkkeelle.

”Vau, niin paljon valheita nyttemmin häväistyltä FBI:n vt. pääjohtajalta. Hän sai potkut valehtelusta ja nyt hänen tarinansa muuttuvat yhä sekavimmiksi”, Trump tviittaa.

LUE MYÖS:

FBI:n ex-pomo paljastaa 60 minutes -ohjelmassa: Trumpin erottamista harkittiin – ”Hänen kyvyistään ja aikeistaan oltiin erittäin huolissaan”