Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un saapuivat sunnuntaina Singaporeen. Kaksikko kohtaa tiistaina historiallisessa tapaamisessa.

Trumpin toiveena on ottaa suuria askeleita uudessa yhteistyössä, joka lopulta saisi Kimin luopumaan ydinaseista. Vaikka joidenkin asiantuntijoiden mukaan tapaamista varten ei ole ehditty tekemään kunnollista pohjatyötä, kokee Trump valmistautuneensa siihen pitkään – koko elämänsä.

– Olen valmistautunut tähän koko elämäni, Trump sanoi CNN:n mukaan perjantaina.

– Olen todella valmistautunut tähän koko elämäni.

Hän viittaa vuosikymmenien aikana hankittuun neuvottelukokemukseensa liiketoiminnan puolelta. Trumpin uskotaan haluavan kiivaasti saada aikaiseksi sopimuksen, joka olisi hänen presidenttikautensa suuri perintö, amerikkalaiskanava CNN kirjoittaa.

CNN on haastatellut laajalti Trumpin neuvottelutaktiikat tuntevia ihmisiä. Moni haastateltu pelkää CNN:n mukaan, että Trump unohtaa asiasisällön saadaakseen aikaiseksi minkälaisen tahansa sopimuksen. Neuvotteluissa Trump pohjaa henkilösuhteisiin.

Trump-yhtiöiden entinen johtaja Jack O’Donnell sanoo CNN:lle, että kun Donald Trump haluaa saada aikaan sopimuksen, kaikki muu jää taka-alalle.

– Joskus hän sanoi, että tee se ”hinnalla millä hyvänsä”. Kun hän päättää haluta jotain, muu ei merkitse: talousasiat alkavat umohtua, O’Donnell sanoo.

Lue myös:

Suomalaistutkija: ”Trumpin ja Kimin tapaaminen on toissijaista sirkusta”

Kim Jong –un saapui Singaporeen: ”Hän työskentelee kovasti tehdäkseen jotain, mitä on tehty vain harvoin”

Donald Trump masensi Angela Merkelin

G7 päättyi sekasortoon: Donald Trumpilta raju purkaus Twitterissä – Angela Merkel jakoi puhuttelevan kuvan