Jo toinen tiedusteluviranomainen on Yhdysvalloissa astunut julkisuuteen kertoakseen tietoja presidentti Donald Trumpin virkasyytteeseen liittyvissä asioissa.

Ensimmäistä ilmiantajaa edustava lakimies Mark Zaid kertoo NBC NEwsille, että toinenkin tiedustelutoiminnassa työskentelevä henkilö on ollut yhteydessä yleiseen syyttäjään. Toinen ilmiantaja ei ole vielä tehnyt virallista syytösasiakirjaa, mutta hänellä on Zaidin mukaan ensi käden tietoa, joka tukee ensimmäisen ilmiantajan tietoja.

Washingtonilainen asianajaja Andrew Bakaj puolestaan kertoo NBC:lle, että hänen lakiasiaintoimistonsa edustaa useita ilmiantajia, joilla on myös tietoa tapahtumista.

”Voin vahvistaa, että yritykseni ja tiimini edustavat useita ilmiantajia liittyen 12. elokuuta tiedusteluyhteisön yleiselle syyttäjälle tehtyyn paljastukseen”, hän sanoo.

Ajatuspaja Eurasia Groupin perustaja ja New Yorkin yliopiston professori Ian Bremmer sanoo yllättyneensä siitä, että julkisuuteen on tullut vasta kaksi ilmiantajaa.

”Henkilökohtaisten seurausten pelolla on seurauksensa”, hän kommentoi Twitterissä.

Donald Trump on kommentoinut asiaa Twitterissä. Hän katsoo tehneensä velvollisuutensa tutkiessaan demokraattien presidenttiehdokkaan Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin liiketoimia Ukrainassa.

”Ei ole mitenkään mahdollista, että kyseessä olisivat olleet lailliset liiketoimet. Presidenttinä minulla oli velvollisuus tutkia mahdollista tai todennäköistä korruptiota”, Yhdysvaltain presidentti kirjoittaa.

Trumpin epäillään syyllistyneen virkavirheeseen, kun hän heinäkuun lopulla käydyssä puhelinkeskustelussa pyysi Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskiyä selvittämään, miksi Ukrainan pääsyyttäjä lopetti rikostutkimukset, jotka kohdistuivat kaasuyhtiöön, jossa Hunter Biden oli töissä.

LUE MYÖS: