Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saa osakseen rankkaa arvostelua tviitistään, jossa hän syyttää demokraatteja siirtolaislasten kuolemista.

”Kaikki lasten tai muiden kuolemat rajalla ovat demokraattien ja heidän säälittävän siirtolaispolitiikkansa syytä. Jos meillä olisi muuri, he eivät edes yrittäisi (tulla Yhdysvaltoihin)”, Trump tviittasi lauantai-iltana Suomen aikaa.

Muun muassa Yhdysvaltain entiset suurlähettiläät ovat arvostelleet Trumpia kovin sanoin.

”Hän menee vain syvemmälle ja syvemmälle osoittaakseen, ettei ole olemassa mitään sääntöjä, ei mitään standardeja eikä mitään säädyllisyyden rajaa, jota ei voisi alittaa. Olemme saaneet oppitunnin siitä, kuinka iljettävä ihminen voi olla”, Entinen amerikkalaisdiplomaatti, John Sloan Dickey Centerin johtaja Daniel Benjamin vastaa Trumpille Twitterissä.

USA:n entinen Venäjän-suurlähettiläs Michael McFaul on samoilla linjoilla.

”Tviitti on inhottava ja järkyttävä niin monin tavoin”, hän kommentoi.

Geopolitiikan asiantuntija, Eurasia Groupin perustaja ja johtaja, New Yorkin yliopiston professori Ian Bremmer sanoo, ettei Trumpin toiminta ole kovin presidentillistä.

”Ei kovin paljon presidentillistä myötätuntoa rajalla kuolleille lapsille. Hän voisi vähintään yrittää teeskennellä.”

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Tässä kuussa kaksi siirtolaislasta on kuollut Yhdysvaltain rajaviranomaisten hallussa joulukuussa. Viimeksi 8-vuotias guatemalalainen poika kuoli Tapaninpäivänä.

Yhdysvaltain liittovaltion hallinto on ollut osittain suljettuna yli viikon ajan Trumpin Meksikon rajalle suunnittelemaan muuriin liittyvän budjettikiistan vuoksi. Trump on vaatinut muurin rakentamiseen viittä miljardia dollaria. Demokraatit ovat puolestaan sanoneet, että rajaturvallisuuteen voidaan panostaa enintään 1,3 miljardia dollaria, eivätkä ole suostuneet muurin rahoittamiseen. Pari päivää sitten Trump uhkasi sulkea rajan kokonaan.

Lue myös:

Donald Trump uhkaa sulkea koko Meksikon rajan

Jäätävä arvio Donald Trumpin hallinnon viikosta: ”Terrori-iskujen riski meillä ja muualla kasvaa valtavasti”

USA:n hallinto suljettiin osittain – Donald Trumpilta uusi uhkaus: ”Voi olla tuhoisa liike”