Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiheuttanut uuden kohun rasistiseksi luonnehditulla tviitillään.

Trump haukkui lauantaina baltimorelaisen demokraattien kongressiedustajan Elijah Cummingsin, joka on arvostellut Trumpin maahanmuuttopolitiikkaa ja siirtolaisten olosuhteita Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla. Trump kuvaili Cummingsin kotikaupunkia Baltimorea ”iljettäväksi”.

”Cummingsin vaalipiiri on kamala, rottia ja jyrsijöitä kuhiseva sotku”, presidentti tviittasi.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Edustajainhuoneen demokraattipuhemies Nancy Pelosi kuvaili ensimmäinen Trumpin tviittiä rasistiseksi hyökkäykseksi. Pelosi on itse Baltimoresta kotoisin.

Myös Baltimoren pormestari Bernard Young arvosteli Trumpia.

”Hän on pettymys ihmisille. Ei ole mitenkään hyväksyttävää, että poliittinen johtaja hyökkää elinvoimasta kaupunkia kuten Baltimorea vastaan ja kohdistaa inhottavan hyökkäyksensä myös Elijah Cummingsin tapaista isänmaallista sankaria vastaan”, hän kommentoi BBC:n mukaan.

Sekä Cummings että Young ovat afroamerikkalaisia.

Trumpia syytettiin edellisen kerran rasismista vain vajaat kaksi viikkoa sitten. Tuolloin hän tviittasi, että demokraattien kongressiedustajien tulee ”mennä takaisin niihin maihin, joista he ovat tulleet”. Tviittien on tulkittu kohdistuneen neljään edustajaan: Alexandra Ocasio-Corteziin, Rashida Tlaibiin, Ilhan Omariin ja Ayanna Pressleyhin.

Lue lisää:

Sanat Donald Trumpin käytöksestä kuumensivat tunteet EU-parlamentissa

USA:n edustajainhuone äänesti Trumpin tviitit rasistisiksi – Trump: ”Höynäytys”

Näkökulma: Suomessa on paljon rasismia ja perussuomalaisissa tutkitusti eniten rasisteja