Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kommentoinut ensimmäisen kerran julkisuudessa 12 venäläisen perjantaina saamia syytteitä. Virkailijat saavat Yhdysvalloissa syytteen demokraattipuolueen sähköpostitilien hakkeroimisesta vuoden 2016 presidentinvaalien alla.

–Tarinat, joita kuulitte 12 venäläisestä eilen tapahtuivat Obaman hallinnon aikana, eivät Trumpin hallinnon aikana. Miksi he eivät tehneet mitään, etenkin kun on kerrottu, että FBI informoi presidentti Obamaa (vuoden 2016) syyskuussa ennen vaaleja, Trump kommentoi Twitterissä.

Venäjän ulkoministeriön TASSille antaman lausunnon mukaan syytteiden tarkoitus on ainoastaan heikentää ilmapiiriä ennen huippukokousta.

Yhdysvalloissa sekä republikaanien että demokraattien senaattorit ovat CNN:n mukaan vaatineet Trumpia perumaan tapaamisen Putinin kanssa. Trump ei ole kommentoinut vaatimuksia, mutta Valkoinen talo on ilmoittanut, että tapaaminen järjestetään suunnitellusti.

Trump on linjannut aikovansa keskustella Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, kun he tapaavat maanantaina Helsingissä. Asiaa kysyttiin häneltä muun muassa Nato-huippukokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa torstaina.

–Hän saattaa kiistää sen. Se vain on niin. Voin vain sanoa, että ”teitkö sen” ja ”älä enää tee niin”. Mutta hän saattaa kiistää sen, Trump vastasi.

Lue myös:

Valkoinen talo tyrmää vaatimukset Trump-Putin-tapaamisen perumisesta – ”Tällaista huippukokousta ei ole ennen nähty”

Nostaako Donald Trump uudet syytteet esiin maanantaina? Professori: ”Ajoitettiin varmasti tekemään kokouksesta hankalampi”