Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jatkaa oikeusministeri Jeff Sessionsin arvostelua. Uusi ulos tulo liittyy siihen, että Sessions ilmoitti torstaina, etteivät poliittiset näkökannat tule sopimattomasti vaikuttamaan oikeusministeriön toimiin niin kauan kuin hän on oikeusministeri.

”Jeff Sessions sanoo, ettei salli poliitikkojen vaikuttaa häneen vain, koska ei ymmärrrä, mitä hänen alapuolellaan tapahtuu”, Trump tviittasi lauantaina.

Trump sanoi torstaina Fox & Friends -ohjelman haastattelussa tilanteen olevan ”uskomaton." Trump kertoi antaneensa työn Sessionsille ainoastaan, koska tämä oli kannattanut häntä kampanjan alkuajoista asti.

Trump on arvostellut Sessionsia useaan otteeseen tämän jäävättyä itsensä Venäjä-tutkinnasta viime vuoden maaliskuussa.

Sessions jääväsi itsensä kun selvisi, että hän oli tavannut Venäjän suurlähettilään kahdesti presidentinvaalien alla. Trumpin mielestä Sessionisin olisi pitänyt kertoa tästä hänelle ennen nimitystä.

”Hän otti työn ja sitten sanoi jääväävänsä itsensä. Minä sanoin: Millainen mies tämä oikein on?”, Trump kommentoi Fox & Friends -ohjelmassa.

Trump aiheutti muutama viikko sitten suuren kohun vaatimalla Sessionsia lopettamaan Venäjä-tutkinnan. Trumpin mukaan erikoissyyttäjä, FBI:n entinen johtaja Robert Mueller ei ole ollut tutkinnassa puolueeton.

Lue lisää: Tyrmistys Donald Trumpin poikkeuksellisesta ulostulosta leviää: ”Hän on paniikissa”