Valkoisen talon virallinen tiedottaja Josh Earnest katsoo, että republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivästä Donald Trumpista ei voi tulla presidenttiä. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava NBC.

Earnest viittasi Valkoisessa talossa pitämässään lehdistötilaisuudessa Trumpin kantaan, jonka mukaan muslimeilta pitäisi kieltää saapuminen Yhdysvaltoihin, kunnes maan ”päättäjät pystyvät ottamaan selvää, mitä hemmettiä nyt oikein tapahtuu”.

Earnestin mukaan Trumpin linjaus on täysin ristiriidassa Yhdysvaltain perustuslain kanssa.

– Hänen sanansa sulkevat hänet ulos (presidenttikisasta). Ja kuka tahansa republikaani, joka pelkää republikaanien kannattajia liikaa myöntääkseen tämän, on myös epäkelpo presidentin virkaan.

Myös republikaaneja edustava, Yhdysvaltain parlamentin alahuoneen puhemies Paul Ryan piti Trumpin puheita sekä perustuslain että republikaanisen puolueen arvojen vastaisina.

Yhdysvalloissa järjestetään presidentinvaalit ensi vuonna. Tällä hetkellä ehdokkaat sekä republikaanisesta että demokraattisesta puolueesta kampanjoivat tullakseen valituiksi puolueidensa virallisiksi ehdokkaiksi.